Limoenparels

Limoenparels
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Fruit, Texturizer, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 150 g gereduceerde visbouillon (stevig op smaak)
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 2 g Texturizers Agar
  • 5 dl ijskoude druivenpitolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillon met het sap en de rasp en de agar tot het kookpunt en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Giet de massa in een spuitflesje of zuig wat op met behulp van een spuit.
  3. Laat afkoelen tot ongeveer 70˚C en spuit nu voorzichtig druppels in de ijskoude olie. Laat enkele minuten staan.
  4. Zeef de olie en spoel de parels af met lauwwarm water.

Opmaak

Geschikt als garnituur in diverse sauzen, zoals een beurre blanc of bijvoorbeeld bij een voorgerecht met gerookte of gemarineerde zalm.

Tip

Eventueel kunnen er grotere parels worden gemaakt met behulp van de maatlepels. Deze hebben dan wel wat langer nodig om te geleren.

Probeer ook eens

Extreem luchtig schuim van groene kruiden

Extreem luchtig schuim van groene kruiden

Mayonaise zonder ei uit de siphon

Mayonaise zonder ei uit de siphon

Palmhartsalade met crunchy kip

Palmhartsalade met crunchy kip