Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Fruit, Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 4 deciliter vers sinaasappelsap (gezeefd)
  • 1 dl suikersiroop
  • 3 g Texturizers Lecithine
  • 1 g Texturizers Xanthaangom

Bereidingswijze

  1. Meng de genoemde ingrediënten met behulp van de staafmixer kort met elkaar.
  2. Schenk in een grote siphon en belucht met twee gaspatronen.
  3. Laat de massa minimaal 2 uur rusten in de koeling en spuit vervolgens op of bij het dessert.
  4. Spuit altijd eerst een beetje in een apart kopje om te zien of de massa de goede consistentie heeft.

Opmaak

Serveer als een gemakkelijke en goedkope dessertamuse of onderdeel in een dessert met citrusfruit.

Tip

Vervang kan het sinaasappel naar wens door vrijwel ieder fruitsap. Let wel op dat zuurdere producten het instabieler maken.

Probeer ook eens

Pierre Robert om aan tafel te raspen

Pierre Robert om aan tafel te raspen

Krokante gepofte puntpaprika

Krokante gepofte puntpaprika

Alikruiken

Alikruiken