Marokkaanse mosselen

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el Bresc Knoflook gehakt
  • 4 el Bresc Ras el hanout
  • 2 el Bresc Harissa
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 3 dl witte wijn
  • peper naar smaak
  • 2 el gesneden koriander
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 1 citroen
  • olie om in te bakken
  • 200 g gewelde couscous

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
  2. Smoor de groenten even aan in wat olie en voeg de ras el hanout, harissa en knoflook toe. Voeg de mosselen toe en blus af met de wijn en bestrooi ruim met peper en de gesneden koriander en peterselie. Voeg het sap van de citroen toe. Roer voorzichtig om.
  3. Kook de mosselen in een dichte pan, schud ze ondertussen een paar keer om, totdat ze allemaal open zijn en net gaar.
  4. Serveer de mosselen in de saus met couscous.