Mosselhachee

Mosselhachee
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Tussengerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Afblussen

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 1 bosje bosui
  • 1 prei
  • 1 peen
  • 1 dl room
  • 1 dl Pernod
  • 1 bos peterselie
  • 1 liter visbouillon

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen schoon in ruim water.
  2. Snijd de wortel, twee bosuien en een prei fijn.
  3. Hak de helft van de peterselie fijn en bewaar de rest.
  4. Fruit in een ruime pan de wortel, ui en prei aan.
  5. Voeg de mosselen toe en blus af met Pernod en visbouillon.
  6. Kook de mosselen open.
  7. Giet de mosselen af en bewaar het kookvocht.
  8. Haal de mosselen uit de schelpen en kook het vocht in.
  9. Snijf de overige bosuien in halve ringen en voeg deze toe aan het vocht en kook mee.
  10. Als het vocht flink is ingekookt, drie eetlepels room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
  11. Als laatste de mosselen en gehakte peterselie toevoegen.

Probeer ook eens

Zalm en papillotte

Zalm en papillotte

Gekonfijte aardappelronde met gelakte kwartelboutjes

Gekonfijte aardappelronde met gelakte kwartelboutjes

Kreeftcocktail

Kreeftcocktail

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen