Kroepoek Sepia

Kroepoek Sepia
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Seizoen Lente, Zomer, Winter
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 1 doos kroepoek Sepia (Didess)
  • 1 tentakel verse octopus (Ruig)
  • 1 flesje mierikswortelmayonaise (O'life)
  • 1 doosje shiso afilla
  • 1 stengel lente ui
  • 1 verse rode peper

Bereidingswijze

  1. Frituur de kroepoek in olie van 170 graden mooi krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Blancheer de octopus kort in ruim kokend water met zout en koel deze daarna terug in ijswater.
  3. Spuit een mooi dopje mierikswortel mayonaise op de kroepoek.
  4. Snijd een mooi dopje mierikswortel mayonaise op de kroepoek.
  5. Snijd de lente ui en de rode peper in ragfijne ringen.
  6. Leg in de mayonaise een paar stukjes octopus, ringen lente ui en rode peper.
  7. Garneer de kroepoek af met afilla cress.

Probeer ook eens

Salsa van tomaat met salade en garnaaltjes

Salsa van tomaat met salade en garnaaltjes

Scheermessensalade

Scheermessensalade

Steak met gegrilde black-tigergarnalen

Steak met gegrilde black-tigergarnalen

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren