Oosterse Bisque met krabvlees en saffraankroepoek

Oosterse Bisque met krabvlees en saffraankroepoek
  • Aantal personen 4
  • Menugang Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Patisserie, Schaal & schelpdieren, Vis

Ingrediënten

  • 4 stuks saffraankroepoek
  • 10 gram roomboter
  • ½ wortel, in fijne brunoise
  • ½ ui, in fijne brunoise
  • 1 stengel bleekselderij, in fijne brunoise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 250 gram krabvlees
  • 2,5 dl visbouillon, Oscar
  • scheutje kokosmelk
  • snufje cayennepeper
  • 4 Japanse garnalen
  • 4 theelepels lichtgeklopte room
  • 4 theelepels wasabimayonaise
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en bak hierin de groenten met kerriepoeder enkele minuten op middelmatig vuur.
  2. Voeg het krabvlees toe. (houd een gedeelte nog achter voor garnering)
  3. Voeg de aangelengde visbouillon toe.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en cayennepeper.
  5. Verwarm de soep nu door, maar laat deze niet aan de kook komen.
  6. Bak de Japanse garnalen in arachideolie van 180 graden.
  7. Bak de saffraankroepoek in arachideolie van 180 graden.
  8. Verdeel de soep en garneer af met room, saffraankroepoek en het laatste krabvlees.
  9. Leg de garnalen daarnaast en garneer deze af met wasabimayonaise en bosui.

Probeer ook eens

Tarbotfilet met spitskool

Tarbotfilet met spitskool

Ceviche van zeebaars en verse kruiden

Ceviche van zeebaars en verse kruiden

Palmhartsalade met crunchy kip

Palmhartsalade met crunchy kip