Ossenhaas met limoensuiker

Ossenhaas met limoensuiker
  • Aantal personen 8
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vlees - rund
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 5 g korianderzaad
  • 2 g venkelzaad
  • 5 g roze peperkorrels
  • 2 limoenen, rasp
  • 20 g grof zeezout
  • 40 g bruine basterdsuiker
  • 500 g ossenhaas
  • Salade
  • 1⁄4 rodekool
  • 2 baby-paksoi
  • 1⁄2 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 1⁄2 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 1 tl wasabipasta
  • 1 el sojasaus
  • 4 el mais of arachideolie
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • Daikon of Mustard Cress

Bereidingswijze

  1. Rooster het korianderzaad, venkelzaad en de peperkorrels kort in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Maal in een vijzel en meng met de limoenrasp, het zeezout en de basterdsuiker.
  2. Wrijf de ossenhaas goed in met het mengsel en bewaar wat er overblijft. Rol de ossenhaas strak in plasticfolie en leg een nacht in de koeling.
  3. Schaaf voor de salade de rodekool flinterdun. Haal de blaadjes los van de baby-paksoi.
  4. Maak een dressing van de wasabipasta, het sap en rasp van de limoen, de rode peper, sojasaus en olie. Schep de dressing door de kool en laat 10 minuten marineren. Schep de paksoi en bosui erdoor.
  5. Veeg de marinade van de ossenhaas en dep het vlees droog. Snijd het vlees in dunne plakjes en besprenkel met een beetje limoensap. Garneer de salade met Daikon Cress of Mustard Cress. Serveer het vlees op de salade.

Gerelateerde recepten

Pompoen soupsmoothie

Pompoen soupsmoothie

Verborgen krabcocktail met saffraan moussaise en zeekraal

Verborgen krabcocktail met saffraan moussaise en zeekraal

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Kooktechniek

Marineren

Marineren