Ossenstaartbouillon met kerrieroom

Ossenstaartbouillon met kerrieroom
  • Aantal personen 4
  • Menugang Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Soep, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afschuimen, Gratineren

Ingrediënten

  • 750 gram ossenstaart (in schijven gezaagd door de slager)
  • 6 eetlepels olie
  • 100 gram ui (grof gesneden)
  • 100 gram prei (alleen het wit, grof gesneden)
  • 100 gram winterwortel (grof gesneden)
  • 2 tomaten
  • 2 laurierblad
  • 20 gekneusde peperkorrels
  • 1 takje tijm
  • 4 peterseliestelen
  • 1 eetlepel peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel wortel (brunoise)
  • 1 theelepel olie
  • 4 theelepels kerrie
  • 2 dl room
  • 1 eidooier

Bereidingswijze

  1. Braad in de braadpan de ossenstaart bruin.
  2. Voeg ui, prei en wortel toe en bak dit licht mee.
  3. Voeg na 5 minuten de tomaat en de kruiden toe.
  4. Voeg 3 liter koud water toe en breng het geheel rustig aan de kook. Schuim af en laat dit 5 uur rustig trekken.
  5. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon door de kaasdoek zodra de ossenstaart gaar is.
  6. Pluk het vlees van de botten. Breng dit op smaak met zout en peper.
  7. Meng het vlees met 1 eetlepel gehakte peterselie en 1 eetlepel geblancheerde wortel.
  8. Rol het geheel in een stukje plasticfolie.
  9. Laat het rolletje 3 uur opstijven in de koeling.
  10. Los de kerrie op in de olie en voeg de eidooier toe.
  11. Sla de room lobbig en meng de room met het ei/kerrie-mengsel.
  12. Breng de bouillon op smaak met zout en versgemalen peper.
  13. Snijd 4 plakjes van het ossenstaartrolletje.
  14. Giet de bouillon in de glaasjes en laat de kerrieroom via de bolle kant van een lepel op de bouillon lopen.
  15. Gratineer onder de grill of eventueel met een brander.
  16. Serveer met een plakje ossenstaart.

Gerelateerde recepten

Pompoen-kerriesoep met pittige fazantfilet

Pompoen-kerriesoep met pittige fazantfilet

Consommé aux girolles lard et marjolein

Consommé aux girolles lard et marjolein

Salade met Livacoppa en coquilles St. Jacques

Salade met Livacoppa en coquilles St. Jacques

Kooktechniek

Afschuimen

Afschuimen