Pannenkoek met verse pindakaas en banaan

Pannenkoek met verse pindakaas en banaan
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Nagerecht
  • Soort Patisserie, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Warmhouden

Ingrediënten

  • 500 g pinda's
  • 2 stuks bananen
  • 4 flensjes naturel, Joep
  • 4 eetlepels bananenjam
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 8 houten prikkers

Bereidingswijze verse pindakaas

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Plaats op de bakplaat de 500 gram pinda’s en rooster in ca. 7 minuten lichtbruin.
  3. Schud met een spatel regelmatig om.
  4. Blender de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 minuten tot een grove, dikke pindakaas.
  5. Voeg er een halve eetlepel zout, 2 eetlepels arachideolie en een 1 eetlepel acacia honing toe en maal nog 1 minuut tot een fijne pindakaas.

Bereidingswijze pannenkoek

  1. Snijd de bananen in plakjes.
  2. Besmeer de flensjes met circa 40 gram versgemaakte pindakaas.
  3. Plaats in het midden de plakjes banaan, en vouw dicht en snijd het flensje in tweeën.
  4. Steek er de in ieder deel met de prikkers als aan elkaar.
  5. Plaats de gevulde flensjes ongeveer +/- 8 minuten in voorverwarmde oven van 175 graden Celsius.
  6. Haal de gevulde flensjes uit de oven.
  7. Verdun de bananenjam met cremé fraiche.
  8. Vul het spuitflesje met de bananen-cremé en decoreer over de twee halve gevouwen flensjes.

Opmaak

Steek de in het water geweekte houtenprikkers in het gevouwen flensjes.

Tip

Gebruik een spuitflesje, handig om te decoreren.

Probeer ook eens

Dame blanche XL

Dame blanche XL

Gefrituurde courgette bloemen

Gefrituurde courgette bloemen

Drie bereidingen van eend

Drie bereidingen van eend

Kooktechniek

Warmhouden

Warmhouden