Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Soep
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 8 plakjes parmaham
  • 200 g lamszwezerik
  • 1½ liter kippenbouillon, tablet
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 el boter
  • 250 g pastinaak, schoongemaakt, in stukken
  • 250 g handpeer, in stukken + extra om te garneren
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el volle kwark
  • 1 tl oude balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Leg de plakjes ham op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met bakpapier en zet er een passende bakplaat op om de ham onder druk te zetten. Bak de ham in 30 minuten krokant in een oven van 200°C.
  • Breng de lamszwezerik aan de kook in een ½ liter van de bouillon. Laat een paar minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen. Verwijder de stevige vliezen en snijd in stukjes.
  • Fruit de ui in de boter. Voeg pastinaak, peer en kerrie toe en bak even mee. Schenk de rest van de bouillon in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de zwezerik door de soep en verdeel over diepe borden. Serveer met een lepel kwark, blokjes verse peer, druppels oude balsamicoazijn en de krokante ham.

Probeer ook eens

Vichyssoise

Vichyssoise

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Salade met doperwten-boterbonencrème, kwartelei & tofuchips

Salade met doperwten-boterbonencrème, kwartelei & tofuchips