Pittige haringcrostini

Pittige haringcrostini
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Vis
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 15 g verse peterselie, fijngehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ stokbrood in 12 sneetjes
  • 3 haringen
  • 25 g waterkers, blaadjes van de grovere steeltjes geplukt
  • 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd
  • 2 bosuien

Bereidingswijze

  1. Meng de peterselie, knoflook en olie en bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met het mengel.
  2. Rooster de sneetjes brood op een bakplaat onder de grill goudbruin aan beide kanten. Laat ze afkoelen.
  3. Snijd de haringen in stukjes. Hak de waterkersblaadjes, peper en bosuien fijn en meng door de in stukjes gesneden haring.
  4. Schep om met de rest van de kruidenolie en beleg de crostini.

Probeer ook eens

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Sushi in tempura gefrituurd

Sushi in tempura gefrituurd

Cherrybomb met cupidoschuim

Cherrybomb met cupidoschuim