Ribeye met citroensalsa

Ribeye met citroensalsa
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vlees - rund
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Roken

Ingrediënten

  • 4 ribeyes à 250 gram
  • 20 g zout
  • 10 g suiker
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 ingelegde citroenen
  • 1 rode peper
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 6 el olijfolie
  • 1 bos koriander

Bereidingswijze

  1. Breng 100 ml water aan de kook en los hierin het zout en de suiker op. Doe over in een maatbeker en vul aan met koud water tot een liter.
  2. Prik de ribeyes in met een naald of gebruik een vleeshamer. Leg ze met het pekelwater in een afsluitbare bak en laat een nacht staan.
  3. Rooster de paprika’s 20 minuten in een oven van 200°C. Schep over in een afgesloten trommel en laat afkoelen. Verwijder de velletjes en zaden en hak fijn.
  4. Halveer de citroenen en verwijder het vruchtvlees (dit wordt niet gebruikt). Ontdoe de rode peper van zaadlijsten. Hak de koriander, peper en citroenschillen fijn en meng met de paprika, bosui en olijfolie in een kom. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
  5. Haal de ribeyes uit het pekelwater en dep ze goed droog. Leg ze op het rooster van een rookpan en strooi rookmot op de bodem van de pan. Rook de ribeyes 5 minuten – vanaf het moment dat het mot begint te roken – in de afgesloten pan.
  6. Kwast de ribeyes in met een beetje olie en grill ze aan beide kanten in een grillpan. Laat het vlees even rusten en trancheer. Serveer met de salsa.

Tip

Serveer er ook gepofte aardappelen met zure room bij.

Probeer ook eens

Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith

Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith

Coquilles

Coquilles

Salade van zuurkool

Salade van zuurkool

Kooktechniek

Roken

Roken