Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Rijst, Vis
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 4 oerpenen (met paarse binnenkant)
  • 1 el olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml visbouillon
  • 8 g inktvisinkt
  • 250 g riso nero
  • venere (zwarte venusrijst)
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 50 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 g doodstrompet (trompette de la mort), voetjes verwijderd
  • 4 moten wilde zalm à ca. 100 g
  • 100 g zeekraal
  • Scarlet Cress
  • Zwart zeezout, Spice Market

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de oerpenen met olie, bestrooi met versgemalen peper en zout en rooster 30 minuten in een oven van 200.C.
  2. Breng de bouillon met de inktvisinkt tegen de kook. Fruit de sjalotjes in de helft van de boter en voeg de rijst toe. Bak een paar minuten samen tot de rijst goed heet is. Schenk de bouillon er in delen bij en roer af en toe tot de rijst al dente is (deze rijst heeft flink wat tijd nodig om te garen, zeker 45 minuten). Schep de parmezaan erdoor.
  3. Bak de doodstrompetjes in de rest van de boter en breng op smaak.
  4. Bestrooi de zalm met versgemalen peper en zout en bak kort rosé op een gloeiendhete grill.
  5. Blancheer de zeekraal een minuutje in kokend water en giet af.
  6. Snijd de penen over de lengte in kwarten. Serveer met de zwarte risotto en doodstrompetjes. Leg er een mootje zalm op en wat zeekraal omheen. Garneer met de Scarlet Cress.

Probeer ook eens

Sushi Maki Mediterraan

Sushi Maki Mediterraan

Gefrituurde zeetongfilet en garnalen met lintpasta en dillesaus

Gefrituurde zeetongfilet en garnalen met lintpasta en dillesaus

Hot lemonade glühwein

Hot lemonade glühwein

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren