San Francisco Clam Chowder

San Francisco Clam Chowder
  • Aantal personen 4
  • Menugang Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Kerst, Schaal & schelpdieren, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 6 deciliter Smitvis Clam Chowder (873063)
  • 4 st. Brostei Wit groot (528121)
  • 200 gram kokkels
  • ½ sjalot (gesnipperd)
  • 1 takje tijm
  • 75 gram rucola
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Spoel de kokkels onder koud stromend water gedurende ongeveer 20 minuten. Laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Verwarm in hapjespan een scheutje olijfolie en smoor er de gesnipperde sjalot in aan. Voeg de kokkels en de tijm toe en kruid met versgemalen peper.
  3. Zet het vuur flink hoger en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 5 minuten stoven. Als de schelpen openstaan, zijn de kokkels goed.
  4. Verwarm ondertussen op een laag vuurtje de clam chowder.
  5. Doe de rucola met een scheutje oljfolie in de blender en draai tot een gladde puree.
  6. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Snijd er het kapje af en hol de broodjes uit.
  8. Vul de broodjes met de hete clam chowder, verdeel er de gesmoorde kokkels (in de schelp) over en garneer met de rucolapuree.

Tip

*Vrijwel alle schelpdieren lenen zich ervoor om alles garnituur te worden gebruikt in deze Clam Chowder. Kijk zelf welke schelpdieren je het meeste aanspreken of welke het beste bij je budget passen en pas je gerecht daarop aan. Zie dit puur als garnituur, de soep is namelijk al gevuld. *Wil je liever geen schelpdieren stoven, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor Hollandse garnaaltjes of gekookte rivierkreeftstaartjes.

Probeer ook eens

Briochetoast met zalm

Briochetoast met zalm

Noordzeebisque

Noordzeebisque

Milkshake extravaganza

Milkshake extravaganza