Scholrolletjes met courgette en garnalenfarçe

Scholrolletjes met courgette en garnalenfarçe
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Wokken

Ingrediënten

  • 1 courgette, in dunne repen geschaafd
  • 1 grote wortel, in dunne plakken geschaafd
  • 250 gram gamba's, schoongemaakt
  • 20 gram broodkruim
  • 1 eiwit
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • 200 gram scholfilet
  • 50 ml droge witte wijn
  • 25 gram kappertjes
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 300 gram spinazie, goed gewassen
  • 100 gram crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Blancheer de courgette- en wortelplakken en spoel ze koud.
  2. Hak de gamba’s fijn, meng met broodkruim, eiwit en peterselie en breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak een stukje bakpapier nat en bekleed een braadslede ermee.
  4. Halveer de scholfilets in de lengte en leg op elk een plak courgette, wortel en een dunne laag gambavulling.
  5. Rol de filets voorzichtig op, zet ze vast met een prikker en leg in de braadslede.
  6. Sprenkel de wijn en kappertjes over de vis en dek af met een tweede stukje natgemaakt bakpapier.
  7. Schuif in de oven en gaar in circa 25 minuten.
  8. Maak ondertussen de spinazie. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook snel, schep de spinazie in de pan en laat op hoog vuur slinken.
  9. Schep de crème fraîche erdoor en verdeel over vier bordjes.
  10. Leg voorzichtig op elk bordje een scholrolletje en bestrooi met versgemalen peper.

Probeer ook eens

Tonijnsashimi

Tonijnsashimi

Brandadekroketjes met kikkererwten, spinazie en garnalen

Brandadekroketjes met kikkererwten, spinazie en garnalen

Speculoos Thee

Speculoos Thee

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren