Sweet bites met Latte Macchiatio

Sweet bites met Latte Macchiatio
  • Aantal personen 1
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, Kaas & zuivel, Koffie, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Gratineren

Tiramisu met koffiegranité| Receptuur voor 40 personen

Ingrediënten

  • 1 liter Debic Tiramisù
  • 150 ml koffielikeur
  • 50 gram suiker
  • 40 stuks lange vingers
  • 300 ml espresso

Bereidingswijze

Klop de tiramisu luchtig en voeg 100 ml koffielikeur toe. Breng over in een spuitzak. Haal de lange vinger voor de helft door de koffie en steek in de glaasjes. Portioneer de tiramisu in de glaasjes en laat gedurende twee uur opstijven in de koeling. Vermeng voor de granité de espresso met de suiker en 50 ml likeur en plaats in de vriezer. Roer regelmatig door met een vork tot een fijne granité ontstaat.

Chocolademousse met brownie en mango | Receptuur voor 40 personen

Ingrediënten

  • 1 liter Debic chocolademousse
  • 1 pak chocoladebrownie (Maison Niels de Veye)
  • 1 stuk mango

Bereidingswijze

Klop de chocolademousse lichtig en breng over in een spuitzak met kartelmondje. Snijd de brownie in gelijke blokjes en plaats onder in de glaasjes. Portioneer de mousse in de glaasjes en laat gedurende twee uur opstijven in de koeling. Werk af met de brownie en mango.

Crème brûlée | Receptuur voor 40 personen

Ingrediënten

  • 1 liter Debic Crème Brûlee
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze

Verwarm de crème brûlée tot aan het kookpunt en portioneer in de schaaltjes. Laat gedurende twee uur opstijven in de koeling. Bestrooi met suiker en brand af met een gasbrander.

Tip

Deze sweet bites combineren perfect met een warme kop koffie, espresso of cappuccino. Maar wil je je gasten echt verwennen? Serveer er dan een heerlijke milde Latte Macciato bij.

Probeer ook eens

Parfait van kersen

Parfait van kersen

Magic Pavlova

Magic Pavlova

Virgin caipirinha

Virgin caipirinha

Kooktechniek

Gratineren

Gratineren