Taart Dripcake techniek

Taart Dripcake techniek
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Kerst

Ingrediënten

  • 100 gram ganache
  • 1 basistaart
  • Uitrolfondant/Icing
  • 4 macarons
  • Handje blauwe bessen, frambozen en bramen
  • Takje orange blossom van Koppert Cress
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Giet chocoladesaus over de buitenste rand van de taart en laat deze in druppels naar beneden glijden over de icing.
  2. Decoreer de taart met vier macarons en met vruchten zoals blauwe bessen, frambozen en bramen.
  3. Geef een laatste finishing touch met een takje orange blossom van Koppert Cress.
  4. Serveer de taart direct. Tip: gebruik ganache in plaats van chocoladesaus, dit stolt. Verwarm hiervoor 100 ml slagroom tot net onder kookpunt. Giet dit bij 100 gram pure chocolade in een hittebestendige kom. Spatel door tot alle chocolade is gesmolten en voeg een klein klontje boter toe. Zo krijg je een mooie glans wanneer de ganache gestold is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de taart.

Probeer ook eens

Gruyère-éclair

Gruyère-éclair

Roquefortsoufflé

Roquefortsoufflé

Langoustine met broodpudding en scone

Langoustine met broodpudding en scone