Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Asperges
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 6 gekookte aspergepunten
  • 400 gr rundertartaar
  • 1 dl tomatenketchup
  • 14 stuks cornichons
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetl. piccalilly
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 8 kappertjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Hak de peterselie fijn. Druk het gekookte ei door een fijne zeef en meng met de peterselie.
  3. Schep de tartaar in de stekervorm en druk licht aan met een lepeltje. Schep er het eimengsel op
  4. Zet de vorm op een bord en druk de tartaar er met behulp van een lepel uit.
  5. Leg op elk tartaartje een doormidden gesneden aspergepunt.
  6. Garneer de borden met de overgebleven ketchup, piccalilly, cornichons, kappertjes en desgewenst een stukje truffel.

Tip

Gebruik als materiaal: Stekervorm rond of driehoekig.

Probeer ook eens

Zalmforel met citrus, asperges en kerrie-Hollandaise

Zalmforel met citrus, asperges en kerrie-Hollandaise

Asperge-preisoep met geitenkaasballetjes

Asperge-preisoep met geitenkaasballetjes

Gouden Wagyu-steak met pastinaak

Gouden Wagyu-steak met pastinaak