Tarte tatin van wildmix paddenstoelen

Tarte tatin van wildmix paddenstoelen
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Vegetarisch
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 160 gram wildmix paddenstoelen
  • 10 gram sjalotten, brunoise
  • half teentje knoflook, fijngehakt
  • 30 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakken bladerdeeg
  • zout
  • peper
  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng de wildmix paddenstoelen met de sjalotjes, knoflook, olijfolie, zout en peper.
  2. Leg het mengsel paddenstoelen in een stenen bakje bedekt met vetvrij papier. Leg hierop het bladerdeeg wat ingeprikt is. Bak dit in ongeveer 12 minuten af op 180 °C.
  3. Besprenkel de oesterzwammen met olijfolie en zout. Leg dit op vetvrij papier en droog de paddenstoelen op 140 °C in ongeveer 45 minuten.
  4. Draai de Tarte Tatin om als deze klaar is en leg op een bord. Serveer met de chips van oesterzwammen.

Gerelateerde recepten

Hazenrug met chocoladebloedworst en chili-portjus

Hazenrug met chocoladebloedworst en chili-portjus

Tongfilet met vissaus op 3 manieren

Tongfilet met vissaus op 3 manieren

Smørrebrød gerookte zalm, zalmkaviaar & haring

Smørrebrød gerookte zalm, zalmkaviaar & haring