Tempura van zoetzuur van piccalilly

Tempura van zoetzuur van piccalilly
  • Aantal personen 6
  • Menugang Bijgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 15 g maïzena
  • 3 g bakpoeder
  • 4 grote zoetzure augurken
  • 10 à 15 Amsterdamse uien
  • piccalilly

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren en klop de dooiers met 200 ml ijskoud water luchtig in een kom. Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
  2. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder boven de dooiers en spatel dit er samen met de eiwitten door. Er mogen klontjes in blijven zitten.
  3. Dep de augurken en uien droog. Halveer de augurken over de lengte. Haal de augurken en uien een voor een door het beslag.
  4. Frituur in delen in plantaardige olie op 180C goudbruin. Laat uitlekken en serveer met piccalilly.

Probeer ook eens

Boerenkool salade

Boerenkool salade

Gestoomde en geroosterde chimata

Gestoomde en geroosterde chimata

Asperges met cantharel en henne-ei

Asperges met cantharel en henne-ei