Thaise bonencurry met kreeft

Thaise bonencurry met kreeft
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 2 el koolzaadolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember (geraspt)
  • 1 serehstengel (in stukken)
  • 5 citroenblaadjes (djeroek peroet)
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 1/2 el rode Thaise currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml schaaldierfond
  • 1 el bruine suiker
  • 200 g haricots verts
  • 100 g sugarsnaps
  • 100 g peultjes
  • 100 g verse doperwten
  • 4 halve kreeften
  • 1 limoen (in partjes)
  • 1 bosje koriander (grofgehakt)
  • 2 bosuitjes (in ringetjes)
  • 1/2 rode peper (in ringetjes)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin ui, knoflook en gember 3 minuten.
  2. Kneus de serehstukken en bak deze samen met de citroenblaadjes, kaneel en steranijs een paar minuten mee met de uien.
  3. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Voeg kokosmelk, fond en suiker toe. Laat 15 minuten
  4. Blancheer de haricots verts, sugarsnaps en peulen.
  5. Voeg ze samen met de doperwten toe aan de curry en schep alles goed door.
  6. Leg de kreefthelften naast elkaar op de curry en warm alles nog 10 minuten door met een deksel op de pan.
  7. Serveer de curry in grote diepe borden met de kreeft. Geef er partjes limoen bij en bestrooi met koriander, bosui en rode peper.

Tip

Serveer met pandanrijst

Probeer ook eens

Lamsstoof in deegjasje

Lamsstoof in deegjasje

Gegrilde coquilles en scholfilet met basilicumcroûte

Gegrilde coquilles en scholfilet met basilicumcroûte

Sushi Maki Sour Haring

Sushi Maki Sour Haring

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren