Toad in a hole

Toad in a hole
  • Aantal personen 12
  • Menugang Hapje
  • Soort Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 100 g volkorenbloem
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl mosterdpoeder
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 6 verse worsten, elk in 3 stukjes gesneden
  • 100 g bacon, in repen
  • 12 takjes rozemarijn
  • 100 g tomberries (pareltomaatjes)
  • extra: muffinvorm voor 12 muffins

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet de muffinvormpjes in met boter.
  2. Meng de bloem, het bakmeel, mosterdpoeder en zout in een kom.
  3. Klop de eieren los, maak een kuiltje in het meelmengsel en roer het ei erdoor. Roer de melk er vervolgens in delen door tot er een glad, dik beslag ontstaat. Schenk dit in een maatbeker.
  4. Giet elke muffinvorm halfvol met beslag.
  5. Verdeel de stukjes worst, repen bacon, takjes rozemarijn en tomaatjes over de muffinvormen. Schenk de rest van het beslag erover en schuif in de oven.
  6. Bak ca. 20 minuten tot het beslag gaar is. Serveer warm.

Probeer ook eens

Gerookte eendenborstfilet met tijmhoning

Gerookte eendenborstfilet met tijmhoning

Mondain schaakbord

Mondain schaakbord

Red velvet pannenkoeken

Red velvet pannenkoeken

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen