Tonijnsashimi

Tonijnsashimi
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 200 gram verse tonijn
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • ¼ rode peper, fijngehakt
  • plukje zeewiersalade
  • chuka wakame

Bereidingswijze

  1. Snijd 200 g verse tonijn in blokjes van ca. 15 g.
  2. Klop een dressing met 2 el gembersiroop, 1 el limoensap, 2 el sojasaus en 1 el rijstazijn en voeg een 1/4 fijngehakte rode peper toe.
  3. Serveer de dressing bij de sashimi en garneer het bordje met een plukje zeewiersalade en een plukje ingelegde gember.
  4. Garneer de tonijn met chuka wakame.

Probeer ook eens

Trio van kroepoek

Trio van kroepoek

Bouillabaisse en garnaal gevuld met tomatencouscous

Bouillabaisse en garnaal gevuld met tomatencouscous

Spruitjes in gerookte boter met gestoofde kalfswang

Spruitjes in gerookte boter met gestoofde kalfswang

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen