Varkenscarré met kruiderij uit de oven

Varkenscarré met kruiderij uit de oven
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen

Varkenscarré

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • Rozemarijn
  • 1,5 kilo Livar varkenscarré
  • Boter
  • Jeneverbessen
  • 1 dl rode wijn

Bereidingswijze

  1. Steek de teentjes knofl ook en de rozemarijn in het vlees.
  2. Braad het vlees goudbruin aan in de boter.
  3. Verwarm de oven voor op 90 graden, plaats het vlees samen met de jeneverbessen in de braadslee.
  4. Blus het vlees na ongeveer 3 uur in de oven af met wijn.
  5. Bij een kerntemperatuur van 68 graden is de carré goed.
^ Terug naar boven

Peren

Ingrediënten

  • 6 handperen
  • 1/2 ui
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 1/2 eetlepels roomboter
  • Scheutje melk
  • Peper
  • Mespuntje nootmuskaat
  • Kaneelstokjes
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Hol de peren uit en maak van de inhoud (zonder klokhuizen) een brunoise en bewaar de uitgeholde peren.
  2. Pel en snipper voor de hete bliksem de ui.
  3. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.
  4. Fruit de uisnippers aan in de roomboter, schep de brunoise van peer erbij en bak rondom lichtbruin.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk, breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  6. Schep de ui en de brunoise van peren erdoor.
  7. Zet de uitgeholde peren in een ovenschaal.
  8. Schep in iedere peer anderhalve eetlepel hete bliksem.
  9. Steek de kaneelstokjes er als een steeltje in.
  10. Bak de peren in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden.
^ Terug naar boven

Probeer ook eens

Hert met zoet-zure groenten en wildchips

Hert met zoet-zure groenten en wildchips

Roast van reebout

Roast van reebout

Springrolls met gerookte rib-eye, edamame en fijne groenten

Springrolls met gerookte rib-eye, edamame en fijne groenten

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen