Vergulde eieren

Vergulde eieren
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Ontbijtgerecht
  • Soort Ei, Kaas & zuivel, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 4 stuks scharreleieren
  • 1 dl. kookroom
  • 75 gram roomboter
  • 4 theelepels tobikkokaviaar
  • 4 topjes affilla cress
  • 1 fles eetbare goudspray
  • 1 velletje eetbaar bladgoud (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Zet de omgekeerde eierdrop van de eiertikker op een rauw ei. Haal de kogel naar boven en laat deze weer los. Door de klap van de kogel, wordt de eierschaal in een keer strak gesneden, Doe dit bij alle vier de eieren.
  2. Verwijder het kapje en giet de inhoud van de eieren in een kom.
  3. Spoel de eierschalen voorzichtig onder lauw water schoon en laat ze omgekeerd op keukenpapier drogen.
  4. Spray de eierschalen aan de buitenkant met goudspray. Als ze droog zijn zet ze met de bolle kant in een leeg eierrekje.
  5. Klopt het eiwit en de –dooier los met 1 dl kookroom en kruid met zout en peper. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat een klein beetje roomboter in een antiaanbakpan smelten en voeg er de eiermassa aan toe. Blijf roeren met een houten pollepel al roerende op laag vuur totdat het geheel begint te stollen.
  7. Schep in een hoge beker, voeg de rest van de roomboter toe en mix met behulp van de staafmixer tot een gladde, romige massa.
  8. Schep voorzichtig in de eierschalen en lepel er de 4 theelepels kaviaar op.
  9. Decoreer met het 1 velletje bladgoud en 4 topjes affilla cress.
  10. Serveer op hooi.

Tip

Je kunt het bladgoud vervangen door - Cavi-Art Zeewier Kaviaar Truffel Om het dopje van het ei kaarsrecht af te snijden kan je de Clark eiertikker gebruiken. Dit is een roestvrijstaal gereedschap bestaande uit een (scherp) omgekeerd eierdopje en een gewichtje op een glijstang. Zet het omgekeerde eierdopje op het rauwe ei, haal de kogel naar boven en laat deze weer los. Door de klap van de kogel, wordt de eierschaal in een keer strak gesneden.

Probeer ook eens

Knapzakje van gerookte wagyu

Knapzakje van gerookte wagyu

Kabeljauwkroketjes

Kabeljauwkroketjes

Nigiri-zushi

Nigiri-zushi