Vichyssoise

Vichyssoise
  • Aantal personen 6
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Aardappelen, Groenten, Soep
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen, Sauteren, Terugkoelen

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Fruit de prei en ui in wat boter aan tot ze zacht zijn en hier en daar ietsje bruin.
  2. Voeg de blokjes aardappel toe en laat even meebakken.
  3. Doe dan de bouillon of het water erbij en het zout.
  4. Kook tot de aardappels gaar zijn.
  5. Pureer de soep en passeer hem door een fijne zeef. Doe dat eventueel twee keer, om de soep perfect glad te krijgen.
  6. Voeg de melk toe en proef of er peper en zout bij moet.
  7. Voeg de helft van de room toe en verhit de soep opnieuw.
  8. Zeef nogmaals en voeg dan de rest van de room toe.
  9. Laat de soep minstens 4 uur koelen.
  10. Bestrooi voor het serveren met de bieslook.

Probeer ook eens

Champignonsoep met tortellini en bladselderij

Champignonsoep met tortellini en bladselderij

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham

Wasabistamppotje

Wasabistamppotje

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen