Wildzwijnhaas met een kruidencroustillade

Wildzwijnhaas met een kruidencroustillade
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Vlees - wild
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 50 gram merg
  • 50 gram wit broodkruim
  • 50 gram groene kruiden, fijngesneden (peterselie, dragon, kervel)
  • 40 gram geschaafde amandelen, Krexxx
  • 1 eidooier
  • 600 gram wildzwijnhaasjes
  • 2 gele paprika’s
  • Zout en peper
  • 150 gram haricots verts
  • Circa 60 gram boter
  • 100 gram cantharellen

Bereidingswijze

  1. Snijd het merg fijn en meng met broodkruim, groene kruiden, amandelen en eidooier.
  2. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de wildzwijnhaasjes en druk stevig aan.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees.
  4. Kook de paprika’s op een klein bodempje water goed gaar, pureer ze en breng op smaak met zout en peper.
  5. Blancheer de haricots verts.
  6. Verhit 50 gram van de boter in een pan en leg hierin de wildzwijnhaasjes met de broodkruimzijde naar beneden. Laat ze aan beide kanten snel kleuren.
  7. Zet de haasjes ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden totdat ze net gaar zijn.
  8. Haal ze uit de oven en laat enkele minuten rusten op een warme plaats.
  9. Bak in het braadvet kort de geborstelde cantharellen en breng ze op smaak met zout en peper.
  10. Stoof de haricots verts op met het achtergehouden klontje roomboter.

Probeer ook eens

Paella met konijn

Paella met konijn

Indiaas gekruide wilde zalm

Indiaas gekruide wilde zalm

Pulled Beef New York

Pulled Beef New York

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren