Yoghurttaco’s

Yoghurttaco’s
  • Aantal personen 20
  • Menugang Component
  • Soort Kaas & zuivel
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 150 g fondant
  • 75 g glucose
  • 75 g isomaltose
  • 60 g yoghurtpoeder
  • Extra: stuk karton

Bereidingswijze

  • Maak een sjabloon van karton voor rondjes van 10 centimeter.
  • Kook 150 gram fondant, 75 gram glucose en 75 gram isomaltose tot een siroop van 160°C. Laat afkoelen tot 130°C en roer er dan 60 gram yoghurtpoeder goed door. Spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier (of siliconenmatje) en laat afkoelen tot lauw.
  • Snijd in stukken en laat vervolgens helemaal hard worden. Maal de stukken tot poeder in een blender. Zeef het poeder direct boven het sjabloon op een siliconenmatje tot een laagje van circa 2 millimeter.
  • Bak de rondjes 2 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat even afkoelen en trek ze voorzichtig van het bakpapier als ze nog warm zijn.
  • Vouw ze om een pvc-buis zodat ze de vorm van een taco krijgen. Laat helemaal afkoelen.

Gerelateerde recepten

Crème van wortel

Crème van wortel

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Luchtig sinaasappelschuim uit de siphon

Choco bolinho

Choco bolinho