Zalmforel met citrus, asperges en kerrie-Hollandaise

Zalmforel met citrus, asperges en kerrie-Hollandaise
  • Aantal personen 10
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Asperges
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 2 zalmforelfilets
  • zwarte peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie
  • citrus zeste
  • 30 asperges AA
  • 30 g olijfolie
  • citroenschil
  • 2 dl Knorr Garde d’Or Hollandaise Saus
  • 10 g Knorr Professional Specerijen Kerrie Puree
  • 20 g gemengde kruiden

Bereiding

  1. Marineer de zalmforelfilets met zout, peper en suiker en citrus zeste.
  2. Snijd de zalmforel in mooie porties.
  3. Schenk een beetje olijfolie in een passende ovenschaal en leg hierin de zalmforel.
  4. Zet ze vervolgens geheel onder met de olijfolie.
  5. Gaar de zalmforel gedurende 45 minuten op 45ºC in de oven.
  6. Schil de asperges en doe ze in een passende vacuümzak.
  7. Voeg wat olijfolie, zout, suiker en zest van citroenschil toe.
  8. Kook de asperges op 92˚C ca. 18 à 20 minuten in de combi steamer.
  9. Verwarm de Hollandaise saus en voeg de kerriepuree toe.
  10. Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
  11. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze ‘au bain marie’ warm.
  12. Verdeel de zalm en de asperges over de borden.
  13. Maak de asperges af met de kruiden en spuit de kerrie Hollandaise erbij.

Probeer ook eens

Asperge-preisoep met geitenkaasballetjes

Asperge-preisoep met geitenkaasballetjes

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Tartaar met asperges, piccalilly, gekookt ei, cornichons en kappertjes

Yoghurtpanna-cotta met citrusstructuren

Yoghurtpanna-cotta met citrusstructuren