Zeetong met passie

Zeetong met passie
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - kalf
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 2 zeetongen (à ca. 500 g)
  • bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g boter
  • 100 ml vissaus
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 100 g suiker
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 passievruchten
  • 1 krop lollo rosso, bladeren losgehaald
  • 1 bosje munt, blaadjes losgehaald
  • 1 bosje koriander, blaadjes losgehaald

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de zeetong met versgemalen peper, zout en haal door de bloem.
  2. Laat het vlees afkoelen en haal uit de saus. Pureer de saus met een staafmixer. Trek het vlees met vorken uit elkaar in dunne repen en warm het weer op in de saus.
  3. Voeg zodra de vis een beetje bruin is de boter toe en draai de vis na 5 minuten nog 1 keer om. Haal uit de pan en leg op een bord. Gooi de boter en sappen niet weg.
  4. Meng de vissaus en het limoensap. Los de suiker erin op.
  5. Meng de knoflook en rode peper door de saus en knijp de passievruchten erboven uit.
  6. Giet de helft van de vissaus in de pan waar je de vis in hebt gebakken, roer even door en over de vis heen.
  7. Rol de vis in de slabladeren en kruiden. Serveer de rest van de vissaus er als dipsaus bij

Probeer ook eens

Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Spaghetti met broccoli en gerookte eierdooier

Spaghetti met broccoli en gerookte eierdooier

Hertenbiefstuk met wildsaus en waterkersmousseline

Hertenbiefstuk met wildsaus en waterkersmousseline