Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees
  • Aantal personen 8
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - varken
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 1 kilo varkensbuik met speklaag
  • Pekel
  • 20 g zout
  • 20 g suiker
  • 100 ml rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 100 ml sojasaus
  • 1 steranijs
  • 1 rode peper
  • Saus
  • 5 tomaten, in stukken
  • 2 uien, grofgesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grofgehakt
  • 50 ml ketchup
  • 25 ml azijn of citroensap
  • 25 g suiker
  • 2 el ketjap
  • 200 g verse ananas, in fijne brunoise
  • 10 g verse koriander, fijngehakt
  • 600 g bimi
  • 200 g shiitake, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de pekel met 1 liter water. Breng tegen de kook en laat 15 minuten afkoelen. Prik gaatjes in de varkensbuik, maak een ruitpatroon in het spek en de leg het vlees in de pekel. Laat 2 dagen marineren. Laat goed uitlekken en dep droog.
  2. Leg vlees met de spekkant naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat. Gaar 1 tot 1,5 uur in een voorverwarmde heteluchtoven op 160°C tot het vlees een knapperige donkerbruine korst heeft
  3. Bak de tomaat,
ui en knoflook op in wat olie, voeg de ketchup, azijn, suiker en ketjap toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en pureer met een staafmixer.
  4. Roer de ananasblokjes met de koriander door de saus.
  5. Wok de bimi met de shiitake en breng op smaak met wat sojasaus.
  6. Trancheer het vlees en serveer met de zoetzure saus en gewokte groenten.

Gerelateerde recepten

Geroosterde knolselderij met zuurkool en bloemkoolmousseline

Geroosterde knolselderij met zuurkool en bloemkoolmousseline

Platbroodpizza met lamsgehakt

Platbroodpizza met lamsgehakt

Saffraan Kroepoek

Saffraan Kroepoek

Kooktechniek

Marineren

Marineren