Zure haring met rode ui

Zure haring met rode ui
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 60 g patentbloem + extra om te bestuiven
  • 50 g sesamzaad
  • 40 g zonnebloempitten
  • 1 el venkelzaad, geroosterd
  • 1 tl zeezout Atlantica
  • 2 rode uien, Schoongemaakt
  • 3 el dragon-edik
  • 2 el haringkuit
  • 5 el druivenpitolie
  • 4 zure haringfilets
  • 20 groene-zuringblaadjes
  • 4 toefjes prei-kiem
  • 1 spuitzak roomkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het sesamzaad, de zonnebloempitten, het venkelzaad en zeezout. Voeg 200 ml koud water toe en roer met een houten lepel tot een dik beslag. Strijk het beslag zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Bestuif met een beetje bloem, leg er een tweede vel bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit.
  2. Leg het uitgerolde beslag tussen het bakpapier op de bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een rooster en breek in stukken. Bewaar de crackers in een luchtdicht afgesloten trommel.
  3. Schaaf de rode ui in dunne plakjes. Schep om met de dragon-edik en laat minimaal 5 minuten marineren. Roer 3 eetlepels druivenpitolie en de haringkuit erdoor.
  4. Snijd de haring in schuine stukjes en verdeel over 4 borden. Leg wat zure ui op de haring, lepel de dressing met haringkuit eromheen. Strooi de zuringblaadjes erover en garneer met een toef prei-kiem. Serveer met de crackers met roomkaas.

Probeer ook eens

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Taboulé Couscous salade

Taboulé Couscous salade

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen