Ambachtelijke pies

Ambachtelijke pie's

Dit jaar wordt het jaar van de pie. De koks van Maison Niels de Veye hebben daarom een aantal heerlijke kant-en-klare, ambachtelijke pie’s ontwikkeld.

Kwaliteitsvulling

Voor de diepgevroren pie’s is de kruidenpasta van de smaakvariant 'garnaal-curry' speciaal ontwikkeld. Voor de variant 'rundvlees & bier' gebruikt Maison Niels de Veye Guinness en mooie sukade, waar eerst de pees tussenuit wordt gesneden. Deze pie bevat 60 procent vlees, dat traditioneel op lage temperatuur wordt gegaard.

Goed gevulde pies

In de kip-kokospie zit vanzelfsprekend kippendijenvlees. En de paddenstoelenpie bevat zowel verse paddenstoeltjes als gedroogde trompettes de la mort en gevriesdroogde cantharellen.

Het draait echt om kwaliteit. Hierin worden geen concessies gedaan. Zo houdt het deeg van de nieuwe pie’s ook na ontdooien en verwarmen een uitstekende bite.

Assortiment

De pie’s zijn kant-en-klaar en bak je kort (10 minuten) af in de oven.

  • Rundvlees & Bier, doos 4 stuks
  • Garnaal-curry, doos 4 stuks
  • Kip-kokos, doos 4 stuks
  • Paddenstoel, doos 4 stuks

Zelf aan de slag?

Toch een pie geheel naar eigen smaak? Je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Pie’s zijn van tevoren te bereiden zodat je ze alleen maar hoeft af te bakken als de gasten er zijn. Daarnaast zijn ze ideaal om restjes in te verwerken. In het Lente Inspiratiemagazine hebben we een aantal basisrecepten staan waar je geheel een eigen draai aan kunt geven.

Terug naar Reportages