Bloemen op je bord

Bloemen op het bord

Met eetbare bloemen breng je in één keer het voorjaar op het bord. En met vrolijkheid óp tafel creëer je vrolijkheid aan tafel.

Het assortiment

Sligro verkoopt via verspartner Smeding diverse eetbare bloemen. Deze bloemen zijn speciaal geteeld om te eten en zijn dus niet te vergelijken met bloemen van de bloemist. Het assortiment bestaat uit viooltjes, rozen en er zijn ook mooie mixdoosjes met diverse kleuren.



 

Wat kan je doen met bloemen?

Maak een voorjaarssalade met bloemen: Maak een salade van baby romaine en friseesla, geroosterde groene asperges, geblancheerde verse doperwten, gerookte forelfilet gerold door gekneusde rode peper en frambozenvinaigrette, radijsjes en munt. Garneer uitbundig met eetbare bloemen.

Geitenkaastimbaaltjes met bloemen: Pluk de blaadjes van diverse soorten eetbare bloemen en mooie takjes kervel. Hak wat bieslook fijn en voeg toe aan de bloemen. Rol vervolgens de jonge geitenkaasjes door dit mengsel. De bloemetjes en kruiden blijven plakken als je ze een beetje aandrukt op de kaas.

Culinaire bloemen

Leverancier Koppert Cress staat bekend om zijn bijzonder assortiment cressen maar ook hebben ze bijzondere eetbare bloemen. Deze bloemen zijn niet alleen mooi maar hebben ook een bijzondere smaak.

Eetbare Blinq Blossom

Blinq Blossom

De smaak gaat van frisziltig naar zout en past goed bij gerookte gerechten met vlees of vis.

Eetbare Anise Blossom

Anise Blossom

Anijssmaak met een hint van dragon uit het steeltje. De oranjegele bloem combineert goed bij desserts, amuses en cocktails.

Eetbare Bean Blossom

Bean Blossom

Zoete bonensmaak met een krokante bite in het hart. Past bij schelpdieren, kalfsvlees en gevogelte.

Eetbare viooltjes

Eetbare viootljes





Tip

Eetbare bloemen zijn maar kort houdbaar in de koelkast, koop ze dus vlak voordat je ze gaat gebruiken.

Terug naar Reportages