Geitenlamsvlees

Geitenlam: onbekende delicatesse

Wereldwijd wordt er veel geitenvlees gegeten, behalve in West-Europa. Dat is jammer, want dit in Nederland onbekende vlees biedt interessante kansen voor de horeca. Geitenlam is namelijk een veelzijdig product waarmee je verschillende combinaties kunt maken. De 'bite' en structuur lijkt op die van een fijn stuk wild. Verrassend vol van smaak en boordevol vitamine en mineralen. Dat maakt geitenlam een bijzonder product.

Nederlandse delicatesse

Geitenlam vormt een ultieme smaakbeleving in combinatie met de Hollandse asperges. Dat komt door de milde en kruidige smaak van het geitenlam die goed aansluit op de zachte smaak van de asperges. Beide producten zijn oer-Hollands en echt iets voor de culinaire liefhebber.

Toepassing wereldwijd

Wereldwijd is geitenvlees erg populair. Het is samen met kip zelfs het meest gegeten vlees. In Indonesië wordt van geitenlam saté kambing gemaakt en in de mediterrane keuken wordt het vaak gebruikt voor stoofpotjes. Het vlees wordt daar beschouwd als luxe delicatesse.

Imago

In Nederland heeft geitenvlees te kampen met een slecht imago. Veel mensen denken dat het vlees heel sterk en overheersend van smaak is. Voor vlees van een ‘oude’ geit geldt dat misschien, maar voor geitenlamsvlees zeker niet. Het vlees is fijndradig, ontzettend mals en bevat een unieke smaak: vol, lekker romig en met een zachte smaak.

Veelzijdig combineren

Door het hoge eiwitgehalte en het lage vetpercentage sluit geitenlam helemaal aan bij de wens van de consument. Probeert u dit eens op de barbecue of grill. Met geitenlam zijn de culinaire mogelijkheden veelzijdig. Naast asperges is het ook lekker te combineren met wortelen of courgette. Maar het smaakt ook lekker op de Big Green Egg samen met een frisse yoghurt dip!

Terug naar Reportages