High cheese

High Cheese

Een tafel vol broodjes, jam, verschillende soorten ham, kaas en andere lekkere hapjes. De High Tea is al lange tijd populair en we hebben er allemaal wel eens een bijgewoond. Maar bent u ook bekend met een High Cheese? Dat is weer eens iets anders.

Combineren

Kaas is een product dat door heel veel mensen dagelijks gegeten wordt. Als ontbijt met een cracker of croissant of s’avonds op de bank met een glaasje wijn. De High Cheese voegt hier een compleet nieuwe dimensie aan toe. Uw gasten zullen aangenaam verrast worden door de combinatie van verschillende soorten kazen met een grote variëteit aan andere producten.

Componeren met smaak

Denk aan dressings, garneersauzen, confituur en chutneys. Maar ook diverse soorten broden en krokante producten zullen garant staan voor een keur aan verschillende smaakcomposities. Voorbeelden zijn Blue Stilton met heerlijk geroosterde walnoten afgegarneerd met balsamicosaus of oude kazen zoals Reypenaer geserveerd met kletzenbrood en een frisse chutney. Of wat denkt u van lekker warm fingerbread met daarop een zacht witschimmelkaasje? Klinkt goed toch?

Extra cachet

Een gerechtje zoals een soepstengel omwikkeld met meloen en Serrano-ham geeft het geheel wat extra cachet. Gebruik daarbij nog wat stijlvolle prikkers en u bent verzekerd van een feestelijke presentatie en een overheerlijke High Cheese!

Ingrediënten (boven)

  • Brie de Meaux au lait cru, AOP, art. 006445
  • Blue Stilton, art. 006092
  • Serrano-ham, Gouden Banier
  • Fingerbread Rozijnen-noten, Boulangerie Lambèr
  • Walnoten, Krexxx
  • Balsamico-garneersaus, O’life
  • Kletzenbrood, Boulangerie Lambèr

Ingrediënten (onder)

  • Rooijakkers-kaasje met zwarte peper, art. 294353
  • Wijngaard chèvre gris, art. 001811
  • Reypenaer VSOP (2 jaar gerijpt), art. 136115
  • Dadels, met roomkaas gevuld, Käsemacher
  • Notenbrood, Boulangerie Lambèr
  • Vijgenchutney, O’life

Presentatie

Terug naar Reportages