In betweens

In betweens: de nieuwste trend

De tijd van grote buffetten met dampende schalen lijkt voorbij. Gasten laten zich tegenwoordig graag verrassen door meerdere smaaksensaties achterelkaar. Geen standaard voor-, hoofd- en nagerecht, maar zogeheten ‘in betweens’: overheerlijke, creatieve en uitgebalanceerde mini-gerechtjes.

In betweens

Ideaal formaat

Waar amuses vaak net te klein zijn, voorzien ‘in betweens’ in de behoefte van een breed publiek om op één avond meerdere smaken te verkennen. Ze zitten qua formaat tussen het voor- en het hoofdgerecht in (drie à vier per persoon is vaak voldoende) en kunnen zowel als losse gerechtjes tegelijkertijd op tafel worden gezet of in meerdere gangen worden uitgeserveerd.

Nieuwe dimensie

Het leuke van al die verschillende mini-gerechtjes is dat ze ook een geheel nieuwe dimensie geven aan ‘uit eten gaan’. Een tafel met aantrekkelijk gepresenteerde schalen vol verwennerijen brengt een informele en ontspannen sfeer met zich mee. Een sfeer waarbij eten, drinken en gezellig praten moeiteloos in elkaar overgaan. Precies wat gasten tegenwoordig aanspreekt.

In between met ananas

Altijd geschikt

Een prima uitkomst dus, die ‘in betweens’, zeker voor u als horecaondernemer. U speelt niet alleen in op een belangrijke trend waarmee u uw doelgroep verbreedt, ook biedt een mooie samenstelling van kleine gerechtjes u de mogelijkheid het eetmoment te verlengen. Als lunch, bij de borrel, aan de bar, als diner of lounge, van opening tot aan sluitingstijd: een keur aan mini-gerechtjes doet het altijd goed en kan in feite de hele dag door worden geserveerd.

Smaakvol combineren

Bovendien zijn er veel leuke en creatieve combinaties mogelijk. Denk aan kleine versies van bekende gerechten of juist een controversiële mix van een klassiek gerecht met iets nieuws. De ‘in betweens’ zijn natuurlijk ook uitermate geschikt als luxe presentatie bij feesten en partijen. En de prijs? Een efficiënte inkoop en een goede mise-en-place maken het totaalplaatje meer dan rendabel. Kortom: mogelijkheden te over om indruk te maken op uw gasten met ‘in betweens’.

Recepten voor mini-gerechtjes

Terug naar Reportages