Asperges - jamsessie

Jamsessies met asperges

Eindelijk is het weer aspergetijd! Maar de tijd van traditionele combinaties met ham en een gekookt ei is wel geweest. Asperges bieden zoveel meer mogelijkheden. Sligro selecteerde een aantal topkoks en vroeg ze naar hun visie op hét aspergegerecht van 2015. Het resultaat werden 6 inspirerende gerechten, met bijzondere begeleiders als geitenlam, Oosterschelde kreeft en Livar varken.

Combineren in de praktijk: zó jammen chefs met asperges

Hoe moeilijk is dat nu eigenlijk: combineren met asperges? We onderwierpen 3 teams van elk 3 koks aan de test: één mysterybox en één uur de tijd om een voor- en hoofdgerecht te maken. Voordat ze begonnen mochten ze nog een paar producten bijshoppen uit het rijke Sligro-assortiment. Benieuwd wat ze hebben gemaakt? Bekijk de jamsessies mét passende wijntips van Sligro-wijnsommelier Bart van Lierop.

Zo bereidt Yuri Wiesen asperges met geitenlam

Team: Yuri Wiesen (Restaurant Wiesen*, Eindhoven), Ming Tu (Restaurant De Blauwe Lotus, Eindhoven) en Michiel Verbakel (Restaurant Zuid, Eindhoven).

Voorgerecht: tarbot met risotto en asperges
Hoofdgerecht: geitenlam met couscous

Zo bereidt Edwin van Gent asperges met Oosterscheldekreeft

Team: Edwin van Gent (Unilever Foodsolutions Rotterdam), Dajailany van de Laarschot (Restaurant Seven, Helmond) en Wil Ermens (Restaurant Auberge Nassau, Eindhoven).

Voorgerecht: asperges met Oosterscheldekreeft
Hoofdgerecht: couscous met Oosterscheldekreeft en asperges

Zo bereidt Guus Föllings asperges met Livar ribstuk

Team: Guus Föllings (Restaurant ’t Boshuys, Best), Waldrik Kremer (Sogno Catering, Tilburg) en Frank van Hurne (Hutten Catering, Veghel).

Voorgerecht: asperges met Livar ribstuk en coquilles
Hoofdgerecht: Livar ribstuk met gefrituurde asperge

Terug naar Reportages