Kerst - whisky port

Kerstdiner: 6x een digestief als afsluiter

Een digestief is een veelal alcoholisch drankje dat na het diner wordt genuttigd. Whisky, cognac en port zijn daar goede voorbeelden van. Deze dranken passen goed bij kaasplateaus met noten, vijgen en bittere chocolade.

Glenfiddich, Speyside Single Malt 12 Years

Deze whisky is minimaal 12 jaar gerijpt in vaten waar voorheen bourbon en sherry in hebben gerijpt. Na 12 jaar worden de vaten geselecteerd en samengevoegd om een mooi gebalanceerd geheel te vormen.

Pierre Ferrand, 1er Cru Du Cognac Reserve 20 ans d’age

Pierre Ferrand is een kleinschalig cognachuis waarvan de wijngaarden in de ‘Gouden Driehoek’ van het meest centrale gebied in de Cognac-streek (Grande Champagne) liggen. Een Premier Cru-kwaliteit.

Glenlivet, Founders Reserve

Deze Single Malt whisky heeft een fruitig en romig karakter. Toegankelijk van smaak en ideaal voor wie single malt wil ontdekken. Glenlivet ontving in 1824 als eerste een licentie om legaal te destilleren. Dit maakt het de eerste officiële single malt.

Porto Poças, 10 Years Old Tawny

Deze zacht bruin gekleurde port met lichtoranje schittering heeft een langdurig zwoele afdronk met veel complexe indrukken en is fantastisch bij desserts met karamel, gedroogde vruchten, kaneel en citrusfruit.

Cockburn’s, Fine Tawny Port

Cockburn’s Fine Tawny Port heeft een licht verbruinde donkerrode kleur met aroma’s van verleidelijk rijp fruit en gedroogd fruit. Uitermate geschikt om te drinken in combinatie met belegen en rijpere kaassoorten, dadels, vijgen, noten en chocolade.

Cockburn’s, Special Reserve Port

Cockburn’s Special Reserve Ports eigen stijl wordt verkregen door een langere rijping – langer dan de meeste andere Reserve Ports - in geroosterde eiken vaten, om de ideale balans tussen zonnig jong fruit en de elegante zachte afdronk te bereiken.

Terug naar Reportages