Maak je eigen kruidenboter

Maak je eigen kruidenboter

Ambachtelijk brood verdient lekkere boter. Die kan je heel gemakkelijk zelf maken. Durf verder te denken dan alleen bieslook of peterselie en kies voor een verrassende variant. Zeker als je combineert met kleur maak je voor je gasten iets speciaals.

De basis is steeds hetzelfde. Je klopt met een keukenmachine ongezouten roomboter lekker luchtig. Zo wordt je kruidenboter niet te zwaar. Meng vervolgens de ingrediënten door de boter.

Dragonboter

Frisse en verfijnde knoflookboter door de toevoeging van dragon en citroen.

Dillebietenboter

Milde knoflookboter met zachte dille en bietensap voor de roze kleur. Heerlijk bij vis!

Zongedroogde tomaatboter

Vol van smaak met een pittige pepertouch. Dit is knoflookboter met een tomatenbite!


Tips

Boter opkloppen is het gemakkelijkste wanneer de boter op kamertemperatuur is. Ben je de boter vergeten uit de koelkast te halen, verwarm deze dan heel kort in de magnetron.

Kruidenboter kan je gemakkelijk invriezen. Rol de boter op in een plastic rol en snijd er steeds een plakje van als je het nodig hebt.

Terug naar Reportages