Sabarot

Van klein wild zoals fazant, haas en patrijs, tot groot wild, zoals hert, ree en zwijn. De wilde paddenstoelen van Sabarot zijn de ideale aanvulling voor ieder wildgerecht. Laat ze in heet water weken en voeg ze daarna toe aan het gerecht of aan de saus. Ook het weekwater is nog vol van smaak en kan gebruikt worden om de risotto in koken of het vlees in te bakken. Kortom, een onmisbare toevoeging voor de wildkeuken.

Wilde paddenstoelen; alleen kenners moeten zich wagen aan het plukken van deze lekkernijen. Dé expert bij uitstek is Sabarot. Dit Franse familiebedrijf bestaat al sinds 1819 en is uitgegroeid tot de grootste leverancier van paddenstoelen. Sabarot kan het hele jaar door paddenstoelen leveren omdat zij hun paddenstoelen drogen. De voordelen? Ze zijn makkelijk verwerkbaar, lang houdbaar en prijsstabiel. Het grootste voordeel van allemaal is de smaak. Deze is nóg geconcentreerder dan die van verse paddenstoelen.

Wereldproduct

Wilde paddenstoelen zijn een lastig product. Niet alleen zijn ze in bepaalde perioden zeer zeldzaam, ook laten ze zich niet kweken. Het voortplantingssysteem van de wilde paddenstoel is zo ingewikkeld dat mensen de hem niet kunnen cultiveren. Hierdoor kunnen de plukkers in de Franse Auvergne niet aan de enorme vraag voldoen. Sabarot koopt daarom wereldwijd paddenstoelen in, van Canada en Argentinië tot India en China.

Van cèpes tot girolles

De belangrijkste paddenstoelen die door Sabarot gedroogd worden zijn de cèpes, morilles en girolles. Cèpes (eekhoorntjesbrood) zijn enorm sterk qua smaak. Daarom heb je maar een beetje nodig om je soep, saus of risotto een heerlijke smaak mee te geven. Morilles zijn zomerpaddenstoelen en worden vaak in roomsauzen verwerkt. De sauzen zijn bij uitstek geschikt om de subtiele smaak van de morilles door het gerecht te verspreiden. Girolles (cantharellen) zijn bij uitstek bekend vanwege hun typische vorm en delicate nootachtige smaak.

Over Sabarot

Sabarot is een in 1819 opgericht Frans familiebedrijf uit Chaspuzac, een klein dorpje in de Auvergne. Sabarot specialiseert zich al bijna twee eeuwen lang in het verwerken van diverse soorten producten. Waar het in de beginjaren vooral draaide om peulvruchten en de beroemde groene linzen van Le Puy, heeft Sabarot zijn activiteiten steeds verder uitgebreid. Nu verwerkt Sabarot ook paddenstoelen en escargots.

Sabarot bij Sligro

Sabarot levert een zeer breed assortiment producten aan Sligro. Van de beroemde Le Puy linzen en spliterwten tot de gehele lijn gedroogde paddenstoelen. Buiten de bekende cantharellen en eekhoorntjesbrood vind je bij Sligro ook shiitake, cèpes en boleten. Ook quinoa, het biologische glutenvrije graan, wordt door Sabarot geleverd.

Terug naar themapagina: Wild en Gevogelte

Terug naar Reportages