Custom css - kaas


Een wereld aan kaas bij Sligro

Een pittige blauwader of een Hollandse boerenkaas? Met ruim 1.500 verschillende soorten heeft Sligro altijd een heerlijke kaas die aan uw wensen voldoet. En wilt u een bijzondere kaasplank serveren of heeft u een vraag over kaas? Dan helpen onze kaasspecialisten in de vestiging u graag verder. De mogelijkheden van kaas zijn ongekend. Bekijk onze handige tips, interessante wetenswaardigheden en voortreffelijke combinaties.
Vive le fromage!

Roquefort Noir - Papillon

Franse blauwaderkaas van top kwaliteit. Gemaakt van rauwe schapenmelk en behandeld met penicillium Roqueforti. De kaas wordt gerijpt in de natuurlijke grot van de Combalou. (art. 005902)

Testun al Barolo

Een krachtige kaas uit het noorden van Italië. De kaas wordt gemaakt uit melk van ‘vrije’ geiten en koeien. De kaas wordt gerijpt in eikenhouten tonnen in de kelders van Valcasotto. (art. 004200)

Langres

Een gewassen korstkaas die wordt gemaakt van volle koemelk uit de Champagne-Ardennen. Tijdens het rijpen wordt de kaas overgoten met Marc de Bourgogne of Champagne. (art. 655198)

Bekijk alle aanbiedingen Kaas

"Als je proeft weet je direct wat ik bedoel"

Ward van Teijlingen is de perfecte ambassadeur van het uitgebreide assortiment aan kazen dat Sligro heeft. Hij is zelf een groot kaasliefhebber en heeft een achtergrond in de horeca, waardoor hij goed kan adviseren. Zijn sterkste troef: je mag alles proeven. “Als ik zie dat mensen geïnteresseerd rondkijken, spreek ik ze vaak aan om ze te helpen met hun keuze.”

Lees het artikel

De lekkerste kazen uit binnen- en buitenland

Het kaasassortiment van Sligro is zeer divers. Van een heerlijke Texelse schapenkaas tot een grotgerijpte Emmentaler. Bij ons bent u aan het juiste adres. En wilt u uw gasten iets heel bijzonders presenteren? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Langres. Deze gewassen korstkaas heeft een uitgesproken geur. Tijdens het rijpingsproces wordt Langres gewassen met Marc de Bourgogne of Champagne. Dit zorgt voor een echte smaaksensatie.

Lees het artikel

Serveren

Laat kaas altijd op kamertemperatuur komen voordat u hem serveert. Een kleine of verse kaas heeft ongeveer een halfuur nodig om op temperatuur te komen.

Plateau

Begin met een milde kaas, ga dan voor iets sterkers en eindig met een pikante kaas. Op deze manier komen de smaken optimaal tot hun recht.

Begeleiders

Kies voor simpele begeleiders. Noten en chutneys gaan goed samen met harde kazen. Bij witte kazen kunt bijvoorbeeld ingelegde groenten of olijven serveren.

Bekijk alle aanbiedingen Kaas

“Het rijpen van kaas is een proces van bacteriën en enzymen”

Het oude kaaspakhuis aan de Oude Rijn in Woerden is een bijzondere plek. Sinds jaar en dag worden hier op traditionele wijze kazen gerijpt door de familie Van den Wijngaard. Aan het roer staat Rien van den Wijngaard, derde generatie. Tijdens een rondleiding door het oude kaaspakhuis vertelt Rien enthousiast over de historie en het rijpingsproces van zijn prijswinnende kazen. “In dit pakhuis is geen koeling en geen vochtbeheersing; de gemiddelde temperatuur ligt hoger en in een jaar tijd schommelt temperatuur en vochtigheid met de seizoenen mee.”

Lees het artikel

Witte korstkazen

Fluweel zacht

Witte kazen zijn erg populair in Nederland. Bijna iedereen heeft wel eens een stukje brie of camembert gegeten. Witte korstkazen zijn in vele varianten verkrijgbaar. Van heerlijk mild tot lekker pittig. En altijd zijdezacht. Een genot voor iedere kaasliefhebber. Afhankelijk van de kaassoort duurt het rijpingsproces een aantal weken tot maanden.

Lees het artikel

Blauwe kaas

Heerlijke krachtpatsers

Voor veel kaasliefhebbers is blauwe kaas het hoogtepunt van de kaasplank. Maar ook hartige gerechten, sauzen en dressings worden extra lekker met blauwe kaas. Een greep uit het assortiment van Sligro. Voor ‘beginnende’ en doorgewinterde liefhebbers.

Lees het artikel

Roodkorstkaas

Vol van smaak

Roodkorstkazen danken hun bestaan aan het klooster. Al in de middeleeuwen hadden kloosters vaak grote kuddes koeien in hun bezit. Er was dus altijd voldoende verse melk. Deze bevat minder zuren dan oudere melk, wat de groei van bacteriën bevordert.

Lees het artikel
Bekijk alle aanbiedingen Kaas

"Van geliefd dessert tot heerlijke maaltijd "

Een kaasplateau met bijzondere buitenlandse kazen is een mooie toevoeging op iedere menukaart. Maar let wel, het samenstellen van een goed plateau is niet eenvoudig. Een goed kaasplateau bestaat niet alleen uit kaas. Voor een complete smaakbeleving kunnen er verschillende begeleiders worden toegevoegd. Wij geven u daarom graag enkele suggesties.

Lees het artikel

Kaas en wijn

De perfecte combinatie

Rood, wit of blauw. Iedere kaas komt beter tot zijn recht met een goede wijn. Hierbij is de truc om voor elk type kaas de begeleidende wijn te vinden. Vanwege verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannine in de wijn, is lang niet elke kaas-wijn combinatie geschikt.

Lees het artikel

High cheese

Tijd voor iets anders

Een tafel vol broodjes, jam, verschillende soorten ham, kaas en andere lekkere hapjes. De High Tea is al lange tijd populair en we hebben er allemaal wel eens een bijgewoond. Maar bent u ook bekend met een High Cheese? Dat is weer eens iets anders.

Lees het artikel

Kaas in de keuken

Heerlijk in salades, lekker op brood en verrassend in pasta's. Met kaas kunt u werkelijk alle kanten op. Wij doen u enkele suggesties.




Geitenkaaslunch

Geitenkaaslunch
met honing en tomaat

Lunch - 4 personen

Bekijk gerecht

Brûlée van camembert

Brûlée
van camembert

Tussengerecht - 4 personen

Bekijk gerecht

Kletskop van geitenkaas

Kletskop
van geitenkaas

Nagerecht - 4 personen

Bekijk gerecht

Kaasweetjes

De leukste weetjes op een rij

  • Het land waar de meeste kaas gegeten wordt is Griekenland; de gemiddelde Griek eet 27,3 kilo kaas per jaar!
  • Het eten van kaas beschermt de tanden. Dit komt door eiwitten en calcium in de kaas. En de calcium is nog goed voor je botten ook!
  • De duurste kaas ter wereld kost maar liefst €1000,- per kilo! Pule, zoals de kaas heet, wordt gemaakt van ezelinnenmelk en komt uit Servië.
  • De grootste kaas ooit gemaakt is een Nederlandse kaas. Het is een 1,6 meter brede, 600 kilo wegende Beemster.
  • Kazen worden al gemaakt sinds de mens schapen domesticeert, een kleine 10.000 jaar geleden!
  • Edammerkaas kennen wij als een lekker hapje. Er zijn echter verslagen dat ze als kanonskogels zijn gebruikt tijdens zeeslagen in de 19e eeuw!