Koffie

Koffie neemt een steeds prominentere plaats in binnen de maatschappij. Niet zozeer op het gebied van kwantiteit, het is de kwaliteit van de kop koffie waar het om draait. Zowel in de horeca als thuis wordt steeds bewuster genoten van de goede smaak van koffie. De kwaliteit van de koffie is natuurlijk een absolute basisvoorwaarde voor uw gast. Maar ook de presentatie van de koffie is heel bepalend voor de smaakbeleving.

Samenspel van factoren

De uiteindelijke smaak van de koffie wordt bepaald door een samenspel van factoren; het type boon, het land van herkomst, de ligging van de plantage, het eventuele melangeren van de bonen en het brandingsproces. Door hierin keuzes te maken bepaalt ieder koffiemerk zijn eigen karakter. Zo biedt Sligro alleen al van het exclusieve merk Alex Meijer 12 verschillende melanges espressobonen.

Lees meer over de smaak van koffie
Melitta verhuur concept

Espresso-automaat huren

Gemakkelijk en voordelig. Huur of koop een Espresso-automaat met of zonder onderhouds- en koffiecontract. Terwijl je keuze hebt uit een breed assortiment aan koffiemerken en vrij bent in welke koffie je kiest, mits je de koffie bij Sligro afneemt. Met ons Melitta-verhuurconcept bereid je de koffie zoals je het wilt.

Lees meer
Hoe sterk is de smaak?

Hoe sterk is de smaak?

Bij Sligro vind je tientallen verschillende melanges espressobonen. De smaak is krachtiger naarmate de boon langer is gebrand. In onze vestigingen staat dit op het schap met bonenicoontjes aangegeven. In de ochtend kies je meestal voor een zachtere melange. Voor een cappuccino of na het diner gebruik je juist een krachtige variant.

Bekijk het koffie assortiment
Juiste keuze voor koffie in jouw zaak

Juiste keuze voor koffie in jouw zaak

Er zijn zoveel espressobonen te verkrijgen, maar welke espressoboon past nu het beste bij je zaak? Wij hebben alle espressobonen voor jou in een overzicht gezet. Daarnaast hebben we ook en keuzetool gemaakt. Hierin kun je zien welke bonensterkte geschikt is voor welk moment en welke blends. Zo heb je alles bij de hand om de juiste keuze te kunnen maken voor jouw zaak!

Bekijk de keuzetool Koffie flavourmap
Meer omzet met koffie to go

Meer omzet met koffie to go

Je kan direct je omzet verhogen door koffie’s ook to go te verkopen. Zeker op high traffic locaties zoals nabij stations en scholen biedt dit een enorme kans. Immers kwaliteit verkoopt zichzelf. Door het duidelijk te communiceren geef je jouw omzet direct een lift! Denk ook aan passende (en instagrammable) presentatie in een disposable die past bij jouw zaak, én dus jouw doelgroep! Sligro heeft een ruim assortiment van disposables van basis tot high end voor iedere zaak.

Disposables voor koffie to go
Meer omzet met kinderkoffie

Meer omzet met kinderkoffie

Kinderen willen hetzelfde als volwassenen en, het zijn jouw gasten van de toekomst. Zet dus in op kindvriendelijke alternatieven en vergroot zo je omzet. Dit doe je in de vorm van opschuimmelk met siroop, zonder koffie. Dezelfde koffie als ‘mama’ maar dan zonder cafeïne. Ook ideaal voor klanten die graag een warme drank drinken, maar eens iets anders willen dan koffie of thee.

Bekijk het recept

Slow coffee

Slow coffee

Slow coffee is ouderwets koffiezetten in een nieuw jasje. Het zorgt voor een perfecte doorloop van het water waardoor de frisse fruittonen in sommige koffies extra benadrukt. Sligro heeft de zetsystemen van Hario en Chemex in het assortiment.

Hario V60 koffieketel Buono RVS 1,2 liter
Per stuk
Art. nr. 375308

Hario V60 Dripper kunststof/porselein/glas
Per stuk
Art. nr. 375002 / 375023 / 375031

Chemex Filter-drip coffeemaker 3/6/8-kop
Per stuk
Art. nr. 695169/ 695261/ 695363

Chemex Filterpapier rond/vierkant
Doos 100 stuks
Art. nr. 695371/ 695389

Chemex: subliem koffiegenot

Chemex koffiezetter

Helemaal hot is de Chemex koffiemaker. De essentie van deze 'slow coffee' is smaak en beleving. Met speciaal filterpapier filter je de gemalen koffie in een opvallend kegelvormig glas. De koffie bevat door het filter geen niet-opgeloste deeltjes. Verder worden zuren weggefilterd. Het lichtbittere accent verdwijnt en de koffie krijgt een heerlijk sterke en zuivere smaak. Deze trage en opvallende manier van koffie maken, springt bij je gasten in het oog. Beleving en smaak komen samen tot subliem koffiegenot.

Chemex stap 1 - filter vouwen en nat maken

Stap 1

Vouw de Chemex filter tot een puntzak. Hang deze in de Chemex. Maak het filter nat met heet water. Schenk het water uit de Chemex.

Chemex stap 2 - koffie scheppen

Stap 2

Schep medium gemalen koffie in het filter. (1 theelepel per 90 ml water). Maak een kuiltje in de koffie met een lepel om daarna het water op te gieten.

Chemex stap 3 - koffie gieten

Stap 3

Giet water van 90 graden in het kuiltje. Zorg eerst dat de koffie nat wordt. Giet daarna rustig het water op de koffie. Raak daarbij niet de rand
van het filter.

Chemex stap 4 - koffie zetten

Stap 4

Laat het water door het filter lopen. Dit duurt ongeveer 4 min. Als de koffie is doorgelopen, verwijder dan het filter en schenk de koffie.

Cold Brew & Cold Drip

Cold Brew & Cold Drip

Cold Brew komt oorspronkelijk uit de VS en is een relatief eenvoudige immersiemethode waarbij de koffie in een vat met water wordt geweekt en daarna wordt gefilterd. Dit is eenvoudig om op schaal te produceren, en daarom ook de standaard als je koffie op fles besteld. Coldbrew is vlakker van smaak en is met name in de afdronk minder clean en smaakvol.

Nederlands handelaren in Noordoost Azië bedachten Cold Drip in de 17e eeuw. Cold Drip is zwarte ijskoffie gezet met ijswater. Hierdoor blijven aroma’s behouden en is deze minder zuur en bitter. Dit resulteert in een rijke genuanceerde smaak, ideaal om puur te drinken of cocktails en gerechten mee te maken!

Assortiment

Batavia Cold Drip Colombia
Fles 350 ml
Art. nr. 29953

Batavia Cold Drip Salvad
Fles 350 ml
Art. nr. 29932

Batavia Cold Drip Ethiopia
Fles 350 ml
Art. nr. 29958

Latte & Latte art

Latte & Latte art

De Italiaanse cappuccino en latte macchiato zijn bij de horecagast al jaren enorm populair. Door het luxe karakter en de lage inkoop bieden deze tijdloze klassiekers ruimte voor extra marge. Maar er is zoveel meer mogelijk. Bijvoorbeeld met latte art. Laat je inspireren!

Alles over lattes
Koffiecocktails & specialties

Koffiecocktails & specialties

Met koffie kan je blijven variëren. Maak koffiespecialties met siropen of likeuren zoals Baileys, Licor 43 of Tia Maria. Met slechts 20 cc verander je de smaaksensatie compleet. Inspelen op de seizoenen biedt eindeloze mogelijkheden. Eenvoudig en voordelig kun je zo je gast blijven verrassen, en je marge verhogen. Dat is slim ondernemen!

Bekijk alle koffie recepten
Sweet bites met koffie

Sweet bites met koffie

Koffie of een dessert? Vaak kiezen je gasten voor één van de twee. Dat is zonde. Want zo loop jij omzet mis. Sweet bites biedt de oplossing voor jou en je gasten, ze gaan voor allebei! Sweet Bites zijn kleine desserts gecombineerd met koffie of thee. Ideaal! Voor jouw gasten. En jouw omzet.

Meer over sweetbites
Koken met koffie

Koken met koffie

Koffie combineert niet alleen heerlijk met het dessert. Je kan er ook fantastische desserts mee maken zoals koffieparfait, panna cotta met koffie of de bekende klassieker tiramisu. Maar ook in het hoofdgerecht kun je met koffie je gasten verrassen, bijvoorbeeld met een BBQ Koffierub.

Bekijk het recept

Meer inspiratie voor koken met koffie? De smaak van koffie is goed te combineren met:

Korianderzaad Braam Kruidnagel Roos
Amandel Kardemom Gember Vanille
Avocado Kers Geitenkaas Walnoot
Banaan Chocolade Hazelnoot Witte chocolade
Rundvlees Kaneel Sinaasappel