Monoconcepten

Ze schieten als paddestoelen uit de grond; monoconcepten. Zaken met een helder en duidelijk concept, doordachte formule met duidelijke keuzes en een specialisme. Hierdoor is het concept voor je gasten direct duidelijk.

Avocado

Perfect voorbeeld van een mono-concept zaak is ‘The Advocado Show’. Meer hierover lees je in dit artikel op foodbrigade. Afgelopen lente inspireerden we je al met dit prachtige gerecht. Wil je weten hoe je zo’n avocadoroos zelf kan maken? In zes simpele stappen zet jij je gasten een foodporn-waardig gerecht voor dat zich als een vuurtje over social media zal verspreiden.

Stap 1

Stap 1

Snijd een avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit en de schil.

Stap 2

Stap 2

Leg de helften met de snijkant naar beneden. Snijd ze in de lengte in dunne plakken.

Stap 3

Stap 3

Schuif de plakken zo dat je de avocado als het ware langer maakt. Zorg dat de plakken elkaar nog wel blijven raken.

Stap 4

Stap 4

Maak van de plakjes van beide helften een lange, verticale strook.

Stap 5

Stap 5

Rol de verticale strook op tot een boog.

Stap 6

Stap 6

Rol de boog vervolgens op tot een bloem.

Hasselback potato

Hasselback potato

Gegarandeerde wow-kreten wanneer je deze Hasselback potatoes op tafel zet. Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw, maar is zoals alle Zweedse design nog steeds heel actueel. Door te varieëren met verschillende toppings maak je van deze eyecatcher een volwaardig lunchgerecht.

Bekijk het recept
Hummusbar

Hummusbar

Vegetarisch, gezond en een enorme margemaker. Begin met de basishummus en voeg hier je eigen smaken en toppings aan toe. Zo zet je niet alleen hummus, maar ook jouw zaak op de kaart. Een trendy sharing gerecht met een inkoop van slechts twee euro. Kies voor een eigentijdse opmaak en je kan er zo tien tot vijftien euro voor vragen.

Ga direct aan de slag