Tapas

Tapas brengt mensen én smaken samen. Je kunt alle kanten op. Geniet samen van een heerlijke, rijke bruschettaplank met Jamón Ibérico, radicchio met vijgen, asperges en wagyu. Of serveer een plank met daarop het allerbeste wat de zee te bieden heeft: vismousse, garnalen, oesters, mosselen en zalmhaas. Of tover ambachtelijke broodjes op tafel. Door eigen ingrediënten toe te voegen aan kant-en-klaar basisdeeg, bak je eenvoudig je eigen brood. Smakelijk genieten, zoals jij het wilt.

Borrelplanken

Vlees

Bruschetta vlees

Borrelen in de zomerzon met een heerlijke tapasplank vol antipasti. Met deze rustieke borrelplank presenteer je een klassieker in een eigentijds jasje. Sligro heeft een uitgebreid assortiment vlees en vleeswaren van topkwaliteit. Onze medewerkers helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte borrelplank.

Suggesties vleesplank

  • Pesto van dragon, kervel en walnoot. Heerlijk bij geroosterde ciabatta met gerookte Wagyu-beef.
  • Asperges: Witte asperges met gele paprika en citroenmayonaise met citroenrasp. Gaat perfect samen met mortadella.
  • Radicchio & vijgen: Radicchiosalade met verse vijgen. Lekker met rauwe ham.
  • Jamón Ibérico: Repen Jamón Ibérico met gemarineerde geroosterde rode paprika, afgetopt met verse oregano.




Assortiment

Juan Luna Jamon iberico

Juan Luna Jamon iberico
Pak 80 gram
Art. nr. 662467

Boer'n trots geitenkaas tijm

Boer'n trots geitenkaas tijm
Per stuk 4,5 kilo
Art. nr. 008666

Chutney pompoen en espelette

Chutney pompoen en espelette
Pot 225 ml
Art. nr. 119414

Segarelli salami truffel

Segarelli salami truffel
Per stuk 200 gram
Art. nr. 018799

Bastides saucission kruiden

Bastides saucission kruiden
Pak 80 gram
Art. nr. 026069

Gerookte ossenworst

Gerookte ossenworst
Per stuk 500 gram
Art. nr. 509627

Vis

Bruschetta vis

Maak niet alleen een borrelplank met vlees(waren), maar ook eentje met vis. Het uitgebreide assortiment van verspartner Smit Vis bevat alle zilte zaligheden om van je borrelplank een echte eyecatcher te maken. We helpen je graag bij het maken van een smakelijke selectie.

Suggesties visplank

  • Vismousse: Vismousse van blokjes gekookte rode biet, gemengd met gerookte makreel, crème fraîche en fi jngehakte kappertjes. Garneer met plakjes radijs die circa 3 uur zijn gemarineerd in witte balsamicoazijn.
  • Gamba’s: In knoflookolie gemarineerde gamba’s, geroosterde maïskorrels en een likje mayonaise aangemaakt met gele kerrie.
  • Garnaaltjes: Kruidenroomkaas, belegd met avocadoplakken, verse garnaaltjes, besprenkeld met limoensap en afgetopt met verse koriander.
  • Oesters & Mosselen: Halve gekookte mosselen en geopende (platte) oesters met in elk een plukje dulse-salade (vers paars zeewier).
  • Zalmhaas: Plakjes gerookte zalmhaas, besprenkeld met citroensap en bestrooid met grofgemalen peper en citroenrasp.

Assortiment

Fonteneau Oester Fine de Claire Nr 3

Fonteneau Oester Fine de Claire Nr 3
Bak 12 stuks
Art. nr. 984806

Gerookte zalmhaas

Gerookte zalmhaas
Pak 150 gram
Art. nr. 75049

Tarama kabeljauw roze

Tarama kabeljauw roze
Per stuk 200 gram
Art. nr. 149469

Smit Vis mosselen extra MSC

Smit Vis mosselen extra MSC
Bak 2 kilo
Art. nr. 69198

Albacore tonijnfilet MSC

Albacore tonijnfilet MSC
Per kilo
Art. nr. 003041

Smit Vis Black Tiger garnalen 16/20

Smit Vis Black Tiger garnalen 16/20
Zak 1 kilo
Art. nr. 362203

Vegetarisch

Van borrel naar beleving is maar een kleine stap. Zet simpelweg zo’n uitgebreide vegetarische borrelplank in alle kleuren van de regenboog op tafel. Met kaaskroketjes, crudités van kleurrijke groenten, flatbread met bijpassende dippers en gevulde peppadews is het puur genieten voor je gasten.

Assortiment

Tapenade kaas, chorizo, olijf
Bak 247 gram
Art. nr. 126123

Baba Anoesch gegrilde aubergine salade
Bak 200 gram
Art. nr. 676440

Gepaneerde champignon spinazie ballen
50 stuks à 20 gram
Art. nr. 058082

Hekos mini loempia's
Doos 48 stuks
Art. nr. 107218

Eko bleekselderij
Per stuk
Art. nr. 662352

Hoemoes kikkererwten pasta
Bak 200 gram
Art. nr. 676458

Tapasplank

Vlees

Serveertips

  • Kies voor voorgesneden vleeswaren zoals Bastides Plateau Melon gesneden. Gemak en variatie.
  • Een tomatensalade zorgt voor veel kleur en verfrissing op je tapasplank
  • Combineer kant-en-klaar met zelf gemaakt. Daarmee bespaar je tijd en serveer je toch iets unieks.
  • Serveer mini-pitabroodjes in plaats van stokbrood. Heerlijk met labne.
  • Rol gekookte kwarteleitjes door O’Life Paneermix Lemon & Pepper en je hebt je eigen variatie op een bitterballetje, maar dan koud.

Bekijk meer serveertips

Assortiment

Frinca tapas kroketje Iberico ham
Zak 1 kilo
Art. nr. 060445

Bastides Plateau Spécial Melon
Pak 190 gram
Art. nr. 417854

Nina mini pita broodjes Ø 6cm
Zak 24 x 18 gram
Art. nr. 992647

Carne del Sol fuet rode peper
Per stuk 180 gram
Art. nr. 617213

Vis

Serveertips

  • Speel met schaaltjes. Serveer in lege coquilleschelpen en plaats opengestoken oesters op grof zeezout.
  • Geef een rustieke uitstraling door gerookte zalmhaas of gerookte makreel in zijn geheel te serveren.
  • Gebruik kant-en-klare blini's en spuit er wat Upignac op. Garneer met viseitjes.
  • Serveer niet alleen vis maar ook (zee)groenten. Dat houdt de plank betaalbaar.
  • Maak gebruik van goede ingrediënten die door de specialist al voor je zijn gemaakt, zoals de Upignac terrines, de spuitzak met krab en kruiden en natuurlijk de gerookte vissoorten.
Bekijk meer serveertips

Assortiment

Upignac Terrine 3-vissoorten
Per stuk 500 gram
Art. nr. 112077

Guyader Mini Blinis
Pak 16 stuks
Art. nr. 808343

Ortiz Tonijn moot op olijfolie
Pot 200 gram
Art. nr. 227018

Upignac Spuitzak krab en kruiden
Zak 500 gram
Art. nr. 111657