Custom css - Vergeten groenten


Herontdek de smaak van vergeten groenten

Verras uw gasten: zet vergeten groenten op de menukaart. Vers van het seizoen. Sligro heeft altijd een groots assortiment seizoensgroenten in huis. De proeftuinkoks in onze vestigingen geven u graag advies over hoe u deze relatief onbekende producten bereidt. Vergeten groenten werden jarenlang nauwelijks gebruikt in de professionele keuken. Maar dat is nu verleden tijd. Ze zijn weer razend populair. Van pastinaak tot Chioggia biet. Ontdek de culinaire mogelijkheden met deze gezonde smaakmakers.

Pastinaak

Pastinaak is een echte smaakmaker in rauwkost, maar is ook zeer geschikt om te koken of stoven. Op deze manier blijft de zoete smaak goed behouden. Of denk eens aan een stamppot, puree of soep. Talloze mogelijkheden met deze bijzondere groente!

Schorseneer

De schorseneer wordt vaak vergeleken met de asperge. Niet voor niets wordt hij daarom ook wel winterasperge genoemd. De smaak komt goed tot zijn recht in combinatie met wild of rood vlees. Ook is deze groente verrassend lekker in een salade of soep.

Raapsteel

Raapsteel is een echte voorjaarsgroente. Het zijn eigenlijk de jonge blaadjes van Chinese kool of meiknolletjes. Met een licht pittige smaak is deze groente rauw goed te gebruiken in een stamppot. Maar u kunt er ook een lekkere soep van maken, verwerken in pastagerechten of koken als jonge spinazie.

Chioggia biet

De Chioggia biet is wat zoeter en verfijnder van smaak dan de ‘gewone’ rode biet. Hij kleurt prachtig in salades en is als garnering een echte blikvanger op het bord. U kunt de biet ook op de traditionele manier roosteren of koken. De smaak blijft goed behouden, maar de kleuren worden wat lichter.

Groenten en fruit van de versspecialist

  • Ruim 1.000 AGF artikelen onder één dak (rechtsreeks van de teler of veiling)
  • Gratis advies van ervaren koks in onze proeftuinen
  • Altijd een voordelig groenten en fruit assortiment passend bij het seizoen
  • Groot aanbod in duurzaam en maatschappelijk verantwoorde versproducten
Bekijk alle Food Vers aanbiedingen Nu in de folder
Inkooptip: met deze producten uit het seizoen bent u qua inkoop goedkoper uit.

Verskalender

  • De Hollandse pastinaken zijn verkrijgbaar tot eind maart. Daarna wordt deze vergeten groente geïmporteerd.
  • De Chioggia en gele bieten zijn verkrijgbaar tot begin maart.
  • De gele en paarse winterpeen zijn verkrijgbaar tot en met april.
  • Schorseneren zijn er tot en met maart.
  • Meirapen zijn het hele jaar beschikbaar.
  • Het seizoen van raapstelen loopt van half maart tot half juni.
  • Koolrapen zijn beschikbaar tot en met eind april.

Bekijk al onze versaanbiedingen in de folder