Wijn

Wijn voor ieder moment

Wijn voor ieder moment

Sligro heeft wijn voor iedere gelegenheid. Of het nu gaat om een relatiegeschenk, bedrijfsborrel of op de wijnkaart, onze wijnadviseurs staan klaar om jou te helpen met passend advies. Want bij Sligro vind je uitsluitend kwaliteit. Toprestaurants hebben wijnen uit ons assortiment op de wijnkaart staan. Dat is niet zomaar: wij kopen pas wijn als we zelf de wijngaard hebben bezocht en de wijn hebben geproefd. Daarom vind je bij Sligro topwijnen voor iedere gelegenheid en voor ieder budget.

Wijn bij de borrel

Een feest is geen feest zonder goede wijn. Kies voor smaken die herkenbaar zijn, toegankelijk en niet te zwaar. Je gasten houden niet van verrassingen. Ze willen zich bezighouden met elkaar en niet met de wijn. Als witte wijn serveer je een Chardonnay of Sauvignon Blanc. Als rood kies je voor een Merlot. Ga uit van een verhouding wit-rood van 75-25%. Reken vijf glazen per fles. O ja, en een fles met schroefdop is altijd gemakkelijker.

Onze top 5 wijnen voor de borrel

Josselin Sauvignon Blanc

Josselin Sauvignon Blanc
Fles 75 cl
Art. nr. 205888

Castillo De Monjardin Chardonnay

Castillo De Monjardin Chardonnay
Fles 75 cl
Art. nr. 733255

Castell Del Remei Gotim Blanc

Castell Del Remei Gotim Blanc
Fles 75 cl
Art. nr. 809543

Croisade Merlot

Croisade Merlot
Fles 75 cl
Art. nr. 652378

Banrock Cabernet Shiraz

Banrock Cabernet Shiraz
Fles 75 cl
Art. nr. 842198

Perfecte match

Het is een vraag die iedere kok bezighoudt: welke wijn past bij welk gerecht? Het is een misverstand dat je altijd wit bij vis drinkt en rood bij vlees. Juist de saus en de garnituur bepalen voor een groot deel welke wijn je kiest. Ook de bereidingswijze is belangrijk voor de keuze van je wijn. Is het gerecht gegrild of gepocheerd? Wijn en gerecht moeten in evenwicht zijn. Sommelier Ruben Kwakman legt het uit.

Lees meer

Inspiratie en advies

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken

Wijn is niet alleen leuk om te drinken, maar ook om te geven. Maak hierbij een afgewogen keuze, want je kunt de plank enorm misslaan. Geef zakenrelaties een unieke wijn, die alleen bij Sligro te krijgen is. Je wilt niet dat ze de wijn in de supermarkt zien liggen. Opent een relatie een Italiaans restaurant, geef dan een bijzondere Italiaanse wijn. Sluit aan op de interesse en het karakter van de ontvanger.

Bekijk de geschenken brochure
Advies op maat

Advies op maat

Je hebt het mooiste menu samengesteld en er is al uitvoerig getest. Het menu is echter niet compleet zonder de perfecte bijpassende wijnen. Welke wijn serveer je bij welk gerecht? Kom met jouw menu naar Sligro. Onze wijnadviseurs helpen je bij het samenstellen van een bijpassend wijnarrangement. In iedere vestiging van Sligro vind je een gediplomeerde wijnadviseur, die jou graag adviseert over de juiste wijn-spijscombinatie. Samen maken jullie het menu helemaal compleet.

Mousserend

Iedere dag is een feest, dus bubbels kunnen altijd. Kies je voor champagne, neem dan eens wat anders dan de bekende merken. Wat dacht je van Thiénot? Naamgever is Alain Thiénot, een makelaar in wijnen. Hij begon in 1985 zijn eigen champagnemerk uit onvrede met de smaak van de champagne waarvoor hij de druiven leverde. Zoek je een alternatief voor champagne? Kies dan voor cava. Dat wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne.

Bekijk alle wijn aanbiedingen
Thiénot Brut

Thiénot Brut
Fles 75 cl
Art. nr. 070128

Thiénot Rosé

Thiénot Rosé
Fles 75 cl
Art. nr. 070152

Wijntools

Genieten van wijn kan niet zonder de juiste tools. Het begint al bij het openen van de fles. Dat doe je met een goed kelnersmes. Vergeet het servet niet, waarmee je de fles droog en stofvrij maakt. Een wijnkoeler is handig om je witte wijn ook buiten de koelkast op temperatuur te houden. Het beste voor de temperatuur is om je wijn in de kelder te bewaren. Als je die niet hebt, kun je kiezen voor een klimaatkast.

Expert Collection

Expert Collection

The Experts Collection van Royal Leerdam bestaat uit vijf glazen met unieke designs. Ieder glas draagt door zijn ontwerp bij aan de ultieme smaakbeleving van de wijn. De glazen uit The Experts Collection hebben een bijzondere, smalle kelk en zorgen dankzij hun fijne mondrand voor ultiem drinkcomfort.

Decanteerkannen

Decanteerkannen

Decanteren én op temperatuur houden? Dat kan met de speciale steen van Royal Leerdam. Hierop passen twee decanteerkannen. Karaf Homme heeft een brede vorm voor veel zuurstof. Voor sterke wijnen met houtrijping, zoals Chardonnay, Grenache en Syrah. Femme laat minder zuurstof toe. Voor complexe, jonge wijnen. Zoals: Malbec, Carmenere en Merlot.

Coravin

Een wijnfles ontkurken? Dat is helemaal niet meer nodig. Met het wijnsysteem van Coravin steek je een holle naald in de kurk, en je kunt schenken. Argongas houdt het zuurstof buiten en voorkomt zo verzuring van de wijn. Als je klaar bent, sluit je de kruk weer. Zo blijft de geopende wijn jaren langer houdbaar.