De kou van de wintermaanden maakt langzaam maar zeker plaats voor de aangename warmte van de voorjaarszon. De lente is de tijd van nieuw leven, verse producten van het seizoen en heel veel kleur. Maar vooral de tijd van ontzettend veel nieuwe inspiratie voor in de keuken. Doe het voorjaar eer aan met prachtige gerechten op het bord, rijke smaakmakers en verrassende cocktails en lattes. Laat de donkere maanden achter je en haal alles uit het meest kleurrijke seizoen van het jaar.

Hoe je de lente kleur geeft? Wij helpen je graag op weg. Laat je inspireren. Ons Lente inspiratiemagazine is één grote ode aan de prachtige kleuren en heerlijke smaken van het voorjaar.

Lees het inspiratiemagazine online

Eetbare kunst

Van kunst kun je op vele manieren genieten. Door ernaar te kijken, maar zeker ook door het culinair te beleven. Meesterkok Angélique Schmeinck maakte speciaal voor Sligro een kleurrijk, zoet eetbaar schilderij. Meer weten over hoe je patronen en smaken op deze manier samenbrengt? In deze video laat Angélique eenvoudig zien hoe je dat doet. Ze vertelt ook hoe je een hartige variant maakt met asperges.

Meer informatie

Chocolade

Fruit en chocolade halen het beste in elkaar naar boven. De smaken combineren ontzettend goed. Daarnaast steekt het veelkleurige fruit ook nog eens prachtig af bij het bruin of wit van chocolade. Ga aan de slag met prachtige combinaties.

Meer informatie

Pannenkoeken

De favoriet van jong en oud. Maar pannenkoeken zijn een stuk veelzijdiger dan veel mensen ze bereiden. Je maakt pas echt indruk als je zulke kunstwerken uit de pan weet te toveren, qua smaak en presentatie. Pimp je pannenkoek!

Meer informatie

Mixing bowls

Combineer kleurrijke ingrediënten in één schaal. Serveer meerdere soorten fruit, een tropisch thema, vegetarisch met veel groente, een originele Koreaanse poké bowl tot een variant met vlees én groenten. Voor elk moment van de dag: ontbijt, lunch of diner.

Meer informatie

Trendy brunchmoment

Verras elke gast met een borrelplank als beleving, een ware eyecatcher op tafel. Denk aan een uitgebreide bruschettaplank met Jamón Ibérico, radicchio met vijgen, asperges en wagyu. Of ga juist voor vis: vismousse, garnalen, oesters, mosselen en zalmhaas. Serveer planken in alle kleuren van de regenboog met de beste smaakcombinaties. Bij Sligro vind je een uitgebreid assortiment van topkwaliteit. Wij helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte combinatie van hapjes.

Meer informatie

Kleur in je glas


Koffie en latte’s

Bij zwaar tafelen horen sterke, zware en zoete koffies. Maar in het voorjaar mag het allemaal wat lichter en frisser. Ga bijvoorbeeld voor koffies met accenten van citrus of bessen. Met een lichte branding, waardoor de fruittonen nog beter naar voren komen.

Meer informatie


Cocktails

De perfecte lentecocktail is vooral fris. Gebruik veel ijs, vers citroen- of limoensap en alleen de beste ingrediënten. Veel bekende cocktails bestaan uit slechts drie ingrediënten, die je zo goed terug proeft. Dat geldt ook voor lentecocktails.

Meer informatie
Lentebier & bitterbal

Lentebier & bitterbal

In de lente willen we ons bier niet te zwaar, maar lekker licht en fris. Precies de reden waarom fruitbieren in dit seizoen zo populair zijn. Combineer ze met de ultieme voorjaarssnack: een zoete bitterbal met vulling van ananas, ijs of kokos.

Meer informatie

On-the-go

Lente is de tijd om naar buiten te gaan. Maar wat bereid je voor onderweg? Laat je inspireren door streetfood, want dat is ervoor gemaakt. Er zijn genoeg trendy gerechten to go te verzinnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aziatische springrolls of Oosterse rijstdonuts? Of ga je liever voor een ramensandwich met avocado en garnalen. Voor flammkuchen met kipcurry, appel en spinazie. Of toch voor robuuste flûte met ratatouille en kaas? Altijd een heerlijke beleving voor onderweg.

Meer informatie
Spring smoothies

Spring smoothies

Geef elk moment van de dag een kleurrijke boost met een spring smoothie. Zo’n glas vol vitamines is natuurlijk gezond, maar zeker ook een feest voor het oog.

Meer informatie
Gevogelte

Gevogelte

Verfijnd en stevig, met een uitgesproken smaak. Dát is het vlees van de Label Rouge Plus-kippen, die in alle vrijheid rondscharrelen in een bos. Bij Sligro verkrijgbaar als ‘gewone’ kip, malskip en parelhoen.

Meer informatie
Lam

Lam

Voorjaar is het seizoen voor lamsvlees! Ga voor geitenlamsvlees, een prachtig product van eigen bodem. Of probeer eens Iers zuiglam: uitzonderlijk zacht en smaakvol vlees met veel finesse. Bereidingstip: lamsrack met garam masala, bospeen & cresssalade.

Meer informatie
Eitjes

Eitjes

Als we het over Pasen hebben, hebben we het natuurlijk over eitjes beschilderen. Eens wat anders proberen? De eitjes kun je opvallende kleuren geven door gebruik te maken van natuurlijke kleurstoffen van specerijen of groenten. Of voeg er een subtiel smaakaccent mee toe.

Meer informatie
Cress

Cress

Klein van stuk, maar ontzettend krachtig van smaak. Ontdek de verschillende soorten cress met elk hun eigen karakter. De jonge kiemplantjes zijn kleurrijke smaakmakers in elk gerecht.

Meer informatie
Meringues

Meringues

Verleid elke gast met zoet en kleur. Maak je eigen pavlova of meringuemengsel en presenteer het als een kleurrijk dessert. Probeer bijvoorbeeld eens een bietenpavlova met mascarponeroom en mango. Of: gemarmerde meringuesandwiches.

Meer informatie