'Een Company Cooqing is een fantastische ervaring'


Samen met een professionele chef, in het restaurant van jouw keuze, de mooiste gerechten bereiden. Voor medewerkers, collega’s of relaties die jij een originele gastvrije ervaring wilt bieden. Dát is de kracht van Company Cooqing. Hobbykok Alex Broeders beleefde het bij Wynwood met chef Wouter van Laarhoven. Samen met 20 gasten die hij zelf heeft uitgenodigd. Zo zag zijn dag eruit.

De Company Cooqing van Alex Broeders

De kans

Voor Alex begint de dag vandaag om 10.30 uur. Als productieleider van Smit Vis is hij wel wat gewend als het om food en foodbereiding gaat. Maar koken in een restaurant is een andere tak van sport. Helemaal in het sfeervolle restaurant op Strijp-S van Wouter van Laarhovens, in ‘zijn’ Eindhoven. ‘Het gebeurt natuurlijk niet alleen tijdens de avond. Er gaat een heel ‘treintje’ aan vooraf. Het leek me ontzettend interessant om dát eens mee te maken. En dan niet alleen de mise-en-place voor mijn eigen tafel, maar voor alle tafels. Fantastisch dat ik vandaag deze kans krijg.’

De voorbereiding

Wynwood verwacht vanavond niet alleen de 20 gasten van Alex, maar in totaal 130 gasten verspreid over 40 tafels. De kwaliteit van de avond valt of staat met de kwaliteit van de voorbereiding. Maar net vandaag heeft een van de koks zich ziek gemeld. Het scheelt dat Alex veel weet van vis en een enthousiaste hobbykok is. ‘Ze zetten mij natuurlijk direct aan het werk met de paling, bij de andere werkzaamheden kreeg ik goede aanwijzingen’, vertelt hij. ‘Wouter heeft zijn keukenprocessen goed voor elkaar. Mooi om te zien hoe hecht het team is en hoe goed ze op elkaar zijn ingespeeld.’

Het driegangenmenu

  1. Paling licht gerookt met salade van aardappel, truffel dressing en waterkers
  2. Wilde-eendenfilet met bereidingen van rode biet, polenta, vacherin en jus van rode wijn
  3. Melkchocolademousse met cremeux van mokka, karamel kletskop en warme toffeesaus

De avond

De dag vliegt voorbij. ‘s Avonds rond 19 uur zit Alex’ tafel vol met gasten. ‘Ik vind het toch wel spannend wat ze ervan vinden.’ Hij springt voor de laatste handelingen nog bij in de keuken, serveert aan tafel, maar heeft hij gelukkig ook alle gelegenheid om tussendoor met zijn gasten aan tafel verder te praten. Hij hoeft zich nergens zorgen over te maken. Het regent complimenten. Na afloop krijgen hij en chef Wouter een daverend applaus.

De ervaring

Met deze Company Cooqing is de hobbykok een unieke ervaring rijker. En dat niet alleen. ‘Ik ben geweldig ontvangen, heb veel inspiratie opgedaan, Wouter was enthousiast en mijn gasten hebben een heerlijke avond gehad. Het was echt fantastisch!’

De chef aan het woord

Wouter van Laarhoven hoefde niet lang na te denken om mee te doen aan deze Company Cooqing. Al deed hij het niet per se om extra of nieuwe gasten naar zijn restaurant te trekken. ‘Op vrijdagen komen de mensen per definitie bij ons binnen. Maar ik heb nu nieuwe gasten aan tafel die niet zo heel vaak uit eten gaan, maar wel in mijn restaurant genieten.’

Waarom hij met name een Cooqing in zijn restaurant wilde organiseren. ‘Ik vind het tof om mensen enthousiast te maken voor ons vak. Plus ik vind dit ontzettend goed voor onze teamspirit. Ons keukenteam is relatief jong en werkt een jaar intensief met elkaar samen in dezelfde kleine ruimte. Het is goed om af en toe een frisse blik binnen te krijgen. Leuk om te zien hoe goed Alex het in het team oppakte en hoe het ‘s avonds allemaal samenkwam.’

Daarom een Company Cooqing

  1. Je organiseert een onderscheidend relatie-evenement dat alle zintuigen prikkelt. Er is verrassing, emotie, personal touch en beleving.
  2. Er is alle gelegenheid voor relatiebeheer aan tafel.
  3. De opkomst is hoog en reacties zijn enthousiast. Iedereen houdt van lekker eten.
  4. Het is zeer laagdrempelig. Iedereen kan deelnemen.
  5. De kosten bepaal jij: van het aantal gasten tot het type restaurant.
  6. Je hebt vrijheid om te kiezen tussen lunch en diner.
  7. Het is volledig op je wensen af te stemmen. Een thema of muziek? Zeg het maar.



Terug naar Nieuws