Homemade Ice Tea - Sligro.nl

Homemade Ice Tea

Heeft een enorme uitstraling op het terras

5 voordelen van Homemade ice tea

#1 Kostprijs is een fractie van de standaard ready-to-drink ice tea
#2 Meer marge uit water
#3 Enorme aantrekkingskracht op je terras
#4 Onderscheidend met homemade Ice Tea in smaak en presentatie
#5 Dezelfde vers en homemade uitstraling als vers geperste jus d’orange

Deel dit concept

Homemade Ice Tea

In Amerika is Homemade ice tea al jarenlang een trend die nu ook ons land heeft bereikt. ­Zelfgemaakte ijsthee is een drank die perfect aansluit op ­terrastoppers als Fresh Lemonades. Een ware, echt verfrissende traktatie met een kostprijs die een fractie is van je huidige standaard ready-to-drink ice tea.

Bovendien smaakt zelfgemaakte ijsthee vele ­malen
beter dan ijsthee uit een pak of fles. Door de ­ambachtelijke uitstraling kun je er ook meer voor ­vragen. Voor je gasten is de beleving van ­zelfgemaakte ijsthee hetzelfde als die van versgeperste jus d’orange. Daarnaast heeft zelfgemaakte ijsthee in een groot glas, gevuld met seizoensfruit een enorme aantrekkingskracht op het terras.

Homemade Ice Tea maken

Er zijn verschillende manieren om zelf ijsthee te maken. Hieronder staan 3 manieren beschreven die passen bij iedere zaak. De basis is 10 gram losse thee per liter water, aangevuld met vers fruit of smaakverrijkers zoals Moninsiropen. Door de ijsthee in grote hoeveelheden vooraf te maken is het serveren ervan net zo gemakkelijk als een normaal drankje. We hebben zelfs een recept uitgewerkt zodat je jouw gasten altijd à-la-minute een Homemade ice tea kunt serveren.

Klaar in een handomdraai

Tijd is soms de vijand. En in dat geval biedt de pistonmachine uitkomst. Laat het speciale zakje 3 minuten trekken en giet vervolgens (de deels afgekoelde thee) in een glas met ijsklontjes. Ideaal voor als je net door je (vooraf gemaakte voorraad) ijsthee heen bent.

Even laten ­afkoelen

Voor een echte ­thee­smaak is het ­nodig eerst op 80 ­graden en (het liefst) met losse ­theeblaadjes thee te ­zetten. Laat de mix ­afkoelen tot ­kamer­temperatuur en zet het pas daarna in de koeling. Ideaal voor de mise-en-place die je in de ochtend maakt.

Een nacht laten trekken

De lekkerste ijsthee is er eentje die de tijd heeft gehad om te ­trekken. Gebruik losse thee en water op kamertemperatuur en laat de mix een nacht in de koeling staan. Dit verfijnt de smaak. Ideaal voor de mise-en-place die je een dag van tevoren maakt.

Laat je inspireren voor homemade ice tea

Sligro doet je graag een paar tips aan de hand.
Ga bijvoorbeeld voor smaken die passen binnen het seizoen. Wat dacht je van deze varianten?

Groene Jasmijn

Frisse munt is in combinatie met bloemige jasmijn een perfecte smaakmaker voor deze geurige ijsthee. En ook een lust voor het oog met eetbare ­bloemetjes in de ijsblokjes.

Bekijk het recept

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Inkoop per glas: € 0,42
Verkoop per glas: € 3,71
BRUTO MARGE 89% € 3,29

Berry Sensation

Serveer de complete ­zomerse terrasbeleving in één drankje! Veel vers ­zomerfruit en een zoete touch van fruitsiroop. Een echte zoete verleider!

Bekijk het recept

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Inkoop per glas: € 0,31
Verkoop per glas: € 3,71
BRUTO MARGE 92% € 3,40

Almond Earl Grey

Een kruidige, bitterzoete ­dorstlesser! Heerlijk geurig door het gebruik van kaneel en ­amandel met een licht ­citrusaccent van sinaasappel.

Bekijk het recept

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Inkoop per glas: € 1,05
Verkoop per glas: € 3,71
BRUTO MARGE 72% € 2,66

Earl Grey

Earl Grey is op smaak gebracht met ­bergamotolie en houdt qua smaak het ­midden ­tussen limoen en ­sinaasappel. ­Aangenaam ­sprankelend door de toevoeging van ­citroenfrisdrank.

Bekijk het recept

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Inkoop per glas: € 0,70
Verkoop per glas: € 3,71
BRUTO MARGE 81% € 3,01

De basis voor een perfecte ice tea

Een Homemade ice tea zet je het gemakkelijkste met losse thee. Dit is bovendien goedkoper dan het gebruik van zakjes. De losse thee kan door middel van thee-eieren getrokken worden of zeef de losse theebladeren er later uit. De smaak van de gekozen theebladeren is de basis van je ijsthee. Let op met theesoorten met veel tannine die de ijsthee bitter maken.

Rose with French vanilla tea
100 gram
Art.nr. 337923

Perfect Ceylon tea
100 gram
Art.nr. 338026

Fragrant Jasmine Green tea
100 gram
Art.nr. 338042

Elegant Earl Grey tea
100 gram
Art.nr. 338050

Ceylon Green tea
100 gram
Art.nr. 338076

Berry Sensation tea
100 gram
Art.nr. 338089

Acai Berry Pomegranate, vanilla tea
100 gram
Art.nr. 338165

Italian Almond tea
100 gram
Art.nr. 338173

Kies de juiste ­presentatie

Een Homemade ice tea komt het best tot zijn recht in een groot glas van ongeveer 50 cl. Door het gebruik van een breder glas dan een standaard longdrink maak je de presentatie aantrekkelijker met ijs en vruchten. Ook kun je de ijsthee presenteren in de drankcontainers van het merk Kilner (Art.nr. 543993). Deze kannen vallen enorm op als deze een prominente plaats krijgen op je (buiten)bar. Maar niet alleen de presentatie van het glas is belangrijk. Ook jouw zelfgemaakte Homemade ice tea persoonlijk aanprijzen bij je gasten op een warme dag gaat zeker werken.

Bekerglas Picardie
Doos 6x50cl
Art.nr. 289968

Cocktail Expertise Gem
Doos 6x34cl
Art.nr. 678277

Cocktail Expertise Sambaya
Doos 6x40cl
Art.nr. 679524

Bekerglazen Stack Up,
Doos 6x47cl
Art.nr. 891901

Drankcontainer
Kilner 8 liter
Art.nr. 543993